Lopen tussen toppers is nu mogelijk

 

ERMELO - Zaterdagavond 18 augustus wordt in het centrum van Ermelo voor de 1e keer de Ermeloop georganiseerd. Het sterke deelnemersveld krijgt steeds meer vorm.

Niet alleen zijn er snelle buitenlandse atleten voor het hoofdnummer de Nero-Ermeloop 10km gecontracteerd, maar ook Nederlandse toplopers. Zo zal er een strijd plaatsvinden tussen de topatleten van verschillende nationaliteiten. Bij de mannen zal Frank Futselaar uit Arnhem, in 2017 Nederlands Kampioen atletiek 10.000m met een tijd van 30:38, de strijd aangaan met de buitenlanders Tefera Mosica uit Ethiopië (29:17), Hicham Amghar (28:22min) en Onesphore Nzikwikunda (28:55).

Burundi

Bij de vrouwen zal Jamie van Lieshout, in 2016 tweede tijdens het Nederlands Kampioenschap in 34:10, moeten knokken voor de eindzege met Cavaline Nahimana uit Burundi (34:41). Wat zou het niet geweldig zijn om tussen dit geweld op hetzelfde moment in dezelfde wedstrijd te kunnen lopen. De organisatie zal op het Raadhuisplein dan ook álle deelnemers als toppers ontvangen. De voorinschrijving via www.ermeloop.nl eindigt op 9 augustus.