Spaanse voetballers op de fiets in tropische temperaturen

 ERMELO - In de voorbereiding op het seizoen 2018-2019 is het Spaanse Levante UD uitValencia gisteren neergestreken in Ermelo in Hotel De Heerlickheijd. Het verblijf in Ermelo is ter voorbereiding voor het nieuwe seizoen in de Segunda División.

De Heerlickheid wordt het hoofdkwartier voor de Catalaanse nummer vijftien van La Liga in het afgelopen seizoen. Gisteren werd door trainer Paco López gebruik gemaakt van de ontspannen faciliteiten van het hotel en langzamerhand werd de fysieke training hervat. Een typisch Hollands middel, de fiets, werd ingezet om zich los te trappen. Vanuit Ermelo worden de spelers voorbereidt op de vriendschappelijke wedstrijden die komende dagen worden gespeeld. Op zaterdag 28 juli speelt Levante UD tegen PEC Zwolle en op zondag 29 juli in de Rotterdamse Kuip tegen Feyenoord. Op donderdag 2 augustus strijkt het Spaanse team neer in Utrecht waar het gaat spelen tegen FC Utrecht waarna op zaterdag 4 augustus de vriendschappelijke wedstrijden in Nederland wordt afgesloten tegen SC Heerenveen.

Boateng

Zondag 5 augustus zullen de Catalaanse voetballers weer richting Spanje vertrekken. De Nederlandse Ghanees Emanuel Boateng speelt ook voor de ploeg, de aanvaller blesseerde zich echter in de wedstrijd van 20 juli jl tegen het Engelse AFC Bournemouth. Ooit speelde de bekende Nederlandse voetballers Faas Wilkes en Johan Cruyff voor deze Spaanse ploeg.