Heideloop 2019 nog niet zeker

ERMELO - Sfeervol was het afgelopen zaterdag zeker bij de Heideloop op de Groevenbeekse Heide. Het was dan ook prachtig weer al was de heide minder uitbundig in bloei door de warme zomer. Er waren 160 deelnemers, minder dan voorgaande jaren.

Bij de 5 km won Taco Schaaf uit Utrecht in 16.21 voor Jan Willem Hagen uit Nunspeet (17.13), bij dedames won Linda Ooms uit Tonden in 18.53 voor Kirsten Hogebrug uit Putten in 21.05. Op de 10 km was de winst bij de mannen voor Maarten Haegens uit Soesterberg in 34.55 voor de aan een come back werkende Albert Meijer van Running2000 uit Ede in 36.10 . Bijde dames was Marleen Vos de winnares. Ze komt uit Lelystad en is lid van Running2000 in een tijd van 42.17 voor Janique de Graaf uit Bunschoten Spakenburg in 43.58. De uitslagen staan vermeldt op www.uitslagen.nl, hierop staat ook de foto’s.

Beraden

De organisatie gaat zich nog buigen over een vervolg voor de komende jaren. De Heideloop is een van de vijf loopevenementen die Ermelo telt. Wethouder Laurens Klappe deed tijdens ErmeloDraaitDoor het voorstel om deze loopevenementen op de een of andere manier aan elkaar te koppelen, zodat meer deelnemers aan deze lopen gaan meedoen. Wellicht kan de organisatie van de Heideloop hierover in gesprek gaan met de organisatoren van de andere loopevenementen.