Erepodium voor Martin Goedhart

ERMELO/ HARDERWIJK - Tijdens het laatste weekend van september strijden de baanatleten van AV Athlos traditiegetrouw om het clubkampioenschap. Van de meiden en jongens vanaf zes jaar tot en met heren en dames 50+, waardoor uiteindelijk 22 clubkampioenen het erepodium mochten beklimmen, waaronder een aantal Ermeloërs.

Bij de 40-plussers heeft de Harderwijkse atletiekvereniging al jaren een topper in huis. Jeremy Robbemond werd in zijn leeftijdsklasse ook dit jaar Nederlands Kampioen zowel bij het hoogspringen als op de 100 meter sprint. Om in die leeftijdsklasse naast hem ook een bredere basis te creëren, werd dit jaar een beginnerscursus gegeven aan voornamelijk ouders van de jongste Athlos-atleten. Zij doen nu aan hoog- en verspringen, speer- en discuswerpen, kogelstoten en ook sprinten vanuit een echt startblok. Dit weekend streden zij mee in de Mastersklasse bij de clubkampioenschappen in een heuse driekamp samen met de (assistent)trainers van de pupillen die nu zelf ook aan de bak moesten.

Ermelose namen

Zo ook Ermeloër Martin Goedhart, die trainer is bij de pupillen van Athlos. Ondanks dat hij zich met vooral langere duurtrainingen aan het voorbereiden is op de marathon van Amsterdam over drie weken, wist hij over voldoende explosiviteit te beschikken en zich te verzekeren van het clubkampioenschap. Naast Martin waren er meer Ermelose clubkampioenen: Kevin van de Wassenberg en Maggy Kamara bij de seniorien en Merel Geursen bij mini-pupillen. Broer en zus Timo en Demi Huijsmans wonnen brons en zilver bij respectievelijk de mini- en C-pupillen.

Crossseizoen

De clubkampioenschappen zijn het einde van het baanseizoen waarin de Athlos-atleten landelijk en regionaal aan de competities meededen. Nu de herfst begint, begint ook crossseizoen weer: hardlopen door het bos over onverharde paden. Dat begint op zaterdag 27 oktober met de Athloscross, alleen of in estafette; met daarnaast een obstakelcross voor de jeugd, een run-bike-run wie ook van mountainbiken houdt, en (Nordic) wandelen over de zandverstuiving van het prachtige Beekhuizerzand. De verschillende onderdelen tijdens deze 54e Athlos cross-dag zijn vooral ook bedoeld voor niet- Athlos leden. Mensen die recreatief hardlopen of mountainbiken en zich zelf wel eens willen testen op een laagdrempelige manier. Op zondag 28 oktober start de maandelijkse bosloopcompetitie. Voor meer informatie www.athlos.nl