Publiek smult van mooie aanvallen

ERMELO - DVS’33 Ermelo heeft haar thuiswedstrijd tegen ASWH met 5-1 gewonnen na een 1-1 ruststand. De eerste helft leek op de wedstrijd van een week eerder tegen DOVO, maar na rust denderde de thuisploeg over de gasten heen. Dat de teller op 5-1 bleef staan was een wonder gezien het aantal kansen.

De wedstrijd begon rommelig en DVS'33 kreeg de bezoekers niet onder controle. Dat kwam doordat ASWH net even feller was en er vaak met veel spelers uitkwam, en over een snel lepe voetballer bleek te beschikken. Toch was het DVS'33 dat op een voorsprong kwam nadat Benjamin Roemeon in de achtste minuut de diepte in werd gestuurd en leek te scoren. Hij legde echter breed op clubtopscoorder Pilon die zich deze kans niet liet ontgaan, 1-0. De gasten werden sterker en het wachten was op een tegendoelpunt die er in de 23e minuut kwam nadat Ismail Yildirim vrij kon soleren door de DVS verdediging. Iedereen stond er bij en keek erna hoe de linksbuiten de bal in de bovenhoek prikte met een bekeken schot.

Aanvallen

Doelman Velanas van DVS'33 voorkwam met een katachtige reactie de 1-2 en het publiek voelde dat het de verkeerde kant op ging. Toch kwamen de geel-zwarten onder de druk uit met lange ballen die vanaf de 35e minuut tot een serie grote kansen leidden waarbij Maurice de Ruiter de grootste, alleen voor doelman Stef Doedée, miste. Hij schoot hoog over. Niet geheel gerust ging het publiek een bakkie doen. Na rust was het spelbeeld omgedraaid. Het goed georganiseerde ASWH werd op karakter bestreden met een sterke Hollart die in de ploeg kwam voor de geblesseerde Vloedgraven. Met Hollart voor de verdediging en Lars Dekker op links was er opeens sprake van een goede balans, want ook rechter middenvelder Oktay Öztürk had geen ruzie met de bal meer en bemoeide zich met een aantal mooie aanvallen. DVS'33 stapelde grote kansen op een rij maar miste de precisie. Ook Basil Camara leek na een indrukwekkende solo de bal te missen doordat deze van de lijn werd gewerkt, maar de rebound werd door goudhaantje Oliver Pilon de goal ingewerkt tot ieders verassing, 2-1 (60).

Eigen goal

Daarna ging het snel. ASWH moest naar adem happen en kreeg geen grip op TGV Roemeon. De aanvaller en man of the match was bij alle doelpunten betrokken. In de 68e minuut stuurde hij Maurice Ruiter de diepte in die met een prachtige lob de ASWH doelman te verschalken. De bal kwam op de lat en werd ongelukkig door een ASWH verdediger in eigen goal gewerkt, 3-1. In de 79e minuut maakte Roemeon zelf de 4-1 na een verdekt schot in de linker beneden hoek die doelman Doedée aan de grond deed staan. Twee minuten later maakte Maurice Ruiter na weer een steekpass van Roemeon de 5-1 door zijn verdediger in één kapbeweging van zich af te schudden en de doelman geen kans gaf. Een grote smet was de op het oog zware blessure die Roemeon opliep na een flinke charge van doelman Doedée die te laat zijn doel uit kwam en de snelle Roemeon ongenadigd raakte. Het leverde hem 'slechts' geel op. Het is te hopen voor de publiekslieveling dat de blessure meevalt. Na de wedstrijd was er nog sprake van een primeur. Voor het eerst werden dopingcontroles uitgevoerd.