Doelman Mark Smith in de dying second toch nog verslagen

ERMELO - DVS’33 Ermelo en Stedoco hebben zaterdag het publiek goed vermaakt. Dat tactisch voetballen toch leuk kan zijn, bewezen beide ploegen. Olivier Pilon bleek in de 88e minuut wederom het goudhaantje en scoorde de 1-0.

De eerste helft liet een compact spelend Stedoco zien dat er bij balbezit snel uitkwam met twee buitenspelers strak aan de lijn. DVS’33 Ermelo zocht daarin haar weg en vond ook zeker een aantal gaatjes maar Benjamin Roemeon en Olivier Pilon kwamen net niet lekker voor doelman Mark Smith. Dat gold wel voor Bryan Jongeneel die na een vrije trap frontaal voor DVS-goalie Thodorie Velanas kwam te staan, maar de laatste kon in een reflex de 0-1 voorkomen.

Kopie

De tweede helft begonnen de Ermeloërs sterk met Berry Powel voor spits Maurice de Ruiter. Powel bleek slim met de zeer beperkte ruimte om te kunnen gaan en was bij veel gevaarlijke momenten betrokken. Het leek een kopie te worden van de vorige thuiswedstrijd tegen ASWH waarin DVS’33 de tweede helft een groot aantal kansen kreeg. Er was een verschil: de doelman. Die redde op onnavolgbare wijze drie keer. De beste kans kreeg Coen Vloedgraven die zich prachtig door de verdediging wist te wurmen na een dubbele een-twee met Powel. Alleen voor Smith haalde hij snoeihard uit richting linkerhoek, maar Smith gokte goed. Ook Powel was dicht bij de 1-0 maar ook toen rammelde Smith de bal uit de hoek. Roemeon was een plaag voor de verdediging en leek twee keer te scoren maar ook dat lukte net niet.

Ontlading

De thuisploeg stopte er duidelijk meer energie in, kwam in de duels en had met Jorran van Santen de man of the match in huis die de gevaarlijke Stedoco spits Joran Schröder uit de wedstrijd speelde. Net toen iedereen zich verzoend leek met een gelijkspel, maakte de uitstekende spelende Roald de Vries en Pilon er een snelle hoekschop van ten teken dat ze er nog in geloofden. Pilon leek de bal voor de schieten, maar via de rug van een verdediger vloog de bal bij de tweede paal binnen. Een explosie van vreugde en ontlading maakte zich meester van spelers én van het publiek. De winst was dik verdiend, maar toch nog onverwacht binnengehaald.