Turnsuccessen voor jong Spartalid

ERMELO - Zaterdag behaalde Lana van Beekhuizen tijdens de tweede plaatsingswedstrijd van de 3e divisie in Beekbergen een zilveren medaille. Ze begon de wedstrijddag in de categorie instap N3 met de brug. Daar liet ze een zeer verbeterde oefening zien ten opzichte van de vorige wedstrijd wat opnieuw beloond werd met een eerste plaats op dit toestel. Ze bleef op de balk zonder weinig balansverstoringen en werd ook op dit toestel eerste. Op de vloer ziet ze een hele mooie oefening zien en werd tweede op dit toestel. Tot slot de sprong waar ze een mooie overslag en salto liet zien. De zilveren medaille was daarmee voor haar. Samen met de eerste plaats van de voorgaande wedstrijd is Lana zo goed als verzekerd van een ticket voor de districtsfinale in Oost Nederland.

In de tweede ronde waren pupillen 3 N3, Saffirah Zijlstra en Isis Kremer aan de beurt. Beide turnsters begonnen op het moeilijkste toestel de evenwichtsbalk. Isis liet een mooie oefening zien, maar lukte het niet om de radslag erop te turnen en moest een val incasseren. Saffirah turnde een nieuw moeilijk element, namelijk het boogje achterover. Tijdens het inturnen ging deze nog perfect maar in de wedstrijd slaagde Saffirah er niet in deze op de balk te turnen. Verder liet ze een mooie oefening zien. Op de vloer werden mooie elementen geturnd. Tijdens de laatste toestelronde had Saffirah haar overslag over de pegasus goed verbeterd. Isis liet ook mooie sprongen zien. Geen geheel foutloze wedstrijd, maar in een deelnemersveld van 23 turnsters werd Saffirah netjes 12e en Isis 14e.

Brug

Tot slot in de laatste ronde mocht Sanne Kuiper turnen in de categorie Jeugd 1 N4. Zij begon haar wedstrijd op het toestel vloer en liet een hele mooie oefening zien. Op sprong deed ze voor het eerst de sprong half in-half uit en deze werd goed gewaardeerd. Op brug lukte de oefening zonder grote fouten en had een mooie salto als afsprong. Tot slot de balk en ook Sanne turnde voor het eerst het boogje achterover en bleef keurig staan. Helaas lukte het niet om met radslag op de balk te blijven, maar liet een prima oefening zien. Totaal is Sanne op de 10e plaats geëindigd.