Fencing Ermelo scoort internationaal in Delft

ERMELO – Gisteren haalde de schermers Malika Kerskes goud en Matthijs de Vries zilver bij het internationale schermtoernooi in Delft. Arnout Post schermde zichzelf in de top tien, Maxim Zewe en Konrad Veenenbos strandden bij de top 32.

De dag begon zoals gebruikelijk met poules. Met name Kerskes verschafte zich een goede uitgangspositie door al haar partijen te winnen. Post en De Vries verloren er maar één, Zewe en Veenenbos wonnen beiden de helft van hun partijen. Bij de heren wisten Veenenbos en Zewe in de eerste eliminatieronde wel te winnen, maar het lukte hen niet bij de laatste zestien te komen. Post wist wel overtuigend een plek bij de laatste zestien te bemachtigen: 15-8. Om bij de laatste acht te komen moest hij winnen van de Fransman Lion. Na een spannende wedstrijd trok Post echter met 15-12 aan het kortste eind. Diezelfde Lion was de volgende tegenstander van De Vries. Hij wist wel te winnen en zich zo te verzekeren van eremetaal.

Denderen

In de halve finale pakte De Vries een vroege voorsprong tegen Christian Jelders van de schermvereniging uit Almere. Jelders wist niet dichterbij te komen en De Vries kon zich opmaken voor de strijd om het goud. Deze wedstrijd startte slecht en zijn acties kwamen niet goed uit de verf. Na een vroege achterstand was De Vries niet bij machte het tij te keren en dus moest hij genoegen nemen met zilver. Ondertussen was het bij de dames Malika Kerskes die zich mengde in de strijd om de medailles. In de halve finale denderde ze met 15-6 over haar tegenstandster heen. In de finale was ook al snel de score in het voordeel van Kerskes. Ze wist met technisch goede acties haar tegenstandster steeds te slim af te zijn. Zij mocht aan het einde van de dag het goud in ontvangst nemen.