Grote teleurstelling na matige wedstrijd

ERMELO - De streekderby tussen DVS’33 en VVOG is geëindigd in een 1-1. Teleurstellend voor de Geelzwarten die een unieke kans om op drie punten van verliezend koploper Noordwijk te komen, lieten liggen. Gezien de wedstrijd was het een terechte uitslag.

Natuurlijk is het makkelijk praten vanaf de tribune waar je van de sterke zuidwester wind niets merkt. Die wind had echter zeker invloed op het spel van de thuisploeg dat niet lekker aan voetbal toe kwam. Maar dat had ook te maken met het sterke tactische plan van VVOG-trainer Hennie in ’t Hof dat een sterk blok had geposeerd op het middenveld waardoor de opbouw van achteruit niet lekker op gang kwam. VVOG was het eerste kwartier zelfs de gevaarlijkste ploeg met een aantal gevaarlijke aanvallen. Het tempo bij DVS’33 lag te laag om de koppeltjes op het middenveld uit elkaar te trekken. Alleen Soufian Moro ontdeed zich een aantal keer van zijn terriër Jeffrey Snijders. Diezelfde Snijders voorkwam dat Berry Powel kon scoren na een geslaagde aanval met Pilon. VVOG doelman Wouter Polhoud werd niet echt zenuwachtig van een aantal afstandsschoten. Mike Ahrends was er aan de andere kant nog het dichtste bij, maar diens schot ging tergend langzaam langs de goede kant van de paal.

Diep gestuurd

Spits Berry Powel kwam in de eerste helft veelvuldig in een positie waarin hij niet op zijn sterkst is. Bij de lange ballen van achteruit werd publiekslieveling Benjamin Roemeon met node gemist en je kon het Powel niet kwalijk nemen dat hij links en rechts de diepte in werd gestuurd zonder dat hij er iets mee kon. Olivier Pilon werd ook niet bereikt en zo werd een moeizame eerste helft die in de tweede helft werd voortgezet. VVOG liet Jorran van Santen het uitzoeken waarbij de DVS middenvelders niet loskwamen van hun tegenstander en dus onbereikbaar bleven voor Van Santen. Daardoor bleef het tempo laag.

Blunder

Aanvoerder Roald de Vries speelde tot een uur geen gelukkige derby en dat werd onderstreept nadat hij in de 61e minuut verschrikkelijk in de fout ging. Hij dacht met zijn ‘chocoladebeen’ te kunnen uitverdedigen maar werd simpel aan de kant gezet door Pernelly Biya die vervolgens Caifano Latupeirissa liet aanleggen voor een schuiver die de 0-1 betekende. DVS’33 Ermelo moest nu gas gaan geven en dat lukte maar gedeeltelijk. Er moest een wonderschone vrije bal van Moro aan te pas komen om doelman Polhoud te passeren. Van Hussen kreeg daarna nog een enorme kans, maar diens lob ging naast. Daarmee was het wel zo’n beetje op. Daniel van Warven liet met een uitstekende invalsbeurt zien dat zijn beweeglijkheid mogelijk eerder ingezet had moeten worden tegen de logge VVOG verdedigers, maar dat is altijd achteraf. De wissel Moro – Basil Camara tien minuten voor tijd was opmerkelijk want niet de slecht spelende de Vries werd er afgehaald, maar de juist man of the match en onberekenbare Moro. Het was maar goed dat VVOG het geluk niet aan zijn zijde had want de sterk spelende Harrie Kersten had zo maar de winnende goal kunnen maken.