Sharin Dinner levert 1500 euro op

ERMELO - Met een heuse trailrun werd zaterdagmorgen door zo’n vijftig hardlopers geld bijeengelopen voor het Ropateam de Pauwenrunners. De ploeg gaat de komende Ropoarun meelopen. ‘s Avonds vond een sharing dinner plaats. De totale opbrengst van een zaterdag Roparun: bijna 1500 Euro.

Het wordt al weer de achtste keer voor het team dat grotendeels bestaat uit leden van Loopgroep Visie uit Ermelo. De Polskamp Pauwenrunners zullen dit jaar vanuit Parijs naar Rotterdam gaan lopen. De voorgaande twee jaar was dat Hamburg. Het team bestaat uit 25 mensen; van lopers, tot fietsers, chauffeurs, masseurs en kokken. Deze moeten elk zorgen voor geld om te doneren. De trailrun was laagdrempelig en met 5- en 10 kilometer was er rondom de Groevenbeekse heide een prachtige, afwisselende route uitgezet. De deelnemers spraken na afloop unaniem van een geslaagde loop.

Sharing Dinner

Annemariek van Kampen en Hetty Nijmeier gaan mee als fietsers en organiseerden ’s avonds in restaurant de Boathouse bij de Hardersluis, een sharing dinner. Met iets meer dan zestig deelnemers was het restaurant vol. Na de opening door Paula Benders, die de aanwezigen kort uitlegde wat de Roparun inhoudt, werd het voorgerecht genuttigd met een tafelindeling die er voor zorgde dat je vanzelf nieuwe mensen ontmoette. Na het voorgerecht zorgden Björn Keizer (gitaar) en Stephan van de Bunte voor een samenzang. Het eerste, Leun op mij, was niet bij iedereen bekend maar: Het is de nacht van Guus Meeuwis, werd massaal meegezongen. Het zorgde ervoor dat het hoofdgerecht er goed in ging.

Manoesj

Maarten Mestrom uit Ermelo speelde daarna op zijn klarinet op weergaloze wijze een aantal prachtige nummers. Mestrom vertelde de aanwezigen dat hij trots was dat in Ermelo een nieuwe band was opgericht, Manoesj. Manoesj speelt toegankelijke akoestische jazz in de jaren dertig stijl van Django Reinhardt en Benny Goodman en kent nog een bekende Ermeloër: Alexander Stakenburg op de gitaar. Ze spelen ook op de komende Fête de la Musique in Ermelo. Het zorgde samen met een grand dessert voor een spetterend einde.