Strijd om kampioenschap gaat door

ERMELO - Dindoa, dat in de eerste klasse nog steeds voor het kampioenschap strijdt, heeft in Heerhugowaard in een matige wedstrijd een punt laten liggen tegen Apollo. Ondanks de fantastische weersomstandigheden was er te weinig beleving en drive bij de ploeg uit Ermelo.

Zeker in de eerste helft was Dindoa beter, maar lukte het niet om afstand te nemen. Het begin was voor Saskia Lieman die met twee doelpunten zorgde voor een 0-2 voorsprong. Dat was ook de maximale uitloop die de Ermeloërs konden forceren. Na tien minuten in de eerste helft was de stand pas 3-5 en daarna duurde het een kwartier voor Dindoa het volgende punt binnen haalde en toen werd het al snel gelijk; 6-6. Dindoa behield de voorsprong en ging de rust in met 7-8. In de tweede helft gingen de ploegen gelijk op en nam Apollo na dertien minuten spelen de leiding over; 12-11.

Spannend

Coach Evert Houtriet bracht twee wissels in, Eline Odding en Sam van der Beek die allebei uit hun eerste balcontact scoorden. De wedstrijd bleef voor Dindoa spannend tot in de laatste minuut toen Sam van der Beek zijn tweede punt scoorde en de stand gelijk kon zetten op 17-17. Een totaal andere stand dan de laatste zaalwedstrijd tegen Apollo toe Dindoa won met 40-30.

Onderling resultaat

Directe concurrent om de titel, ZKV uit Zaandam, verloor met 17-16 van Apeldoorn. Door het verlies van ZKV staan Dindoa en ZKV nu gelijk maar ondanks een beter doelsaldo van Dindoa, staat ZKV bovenaan omdat als eerste het onderlinge resultaat geldt. In de twee wedstrijden tegen ZKV behaalden zij één punt meer dan Dindoa. Het wordt nog een heel spannend einde van de competitie met nog 3 wedstrijden te gaan.