Dansers plaatsen zich voor WK in Polen

ERMELO – Het lijkt gewoon te worden, maar dat is het allerminst. De dansers van de Reflection Dance Company hebben er keihard voor moeten trainen. Tijdens het Nederlands Kampioenschap, afgelopen weekend in Waalwijk behaalden de Ermelose dansers vier gouden en één zilveren medaille.

Tijdens de voorronden op 6 april plaatsten de dansers van Reflection Dance Company zich in Castricum al voor het Nederlands Kampioenschap met zes gouden en drie zilveren medailles. Annemieke Bais: ,,Toen waren we met 75 dansers. Vooral ook om de onderlinge band te versterken tussen alle selecties en om elkaar natuurlijk aan te moedigen.’’ De Dans en Theaterstudio Annemieke Bais was met negen selecties aanwezig in Castricum, waarbij de jongste danser pas 8 jaar was! En dan nu Nederlands Kampioen. Op het Nederlands Kampioenschap was de Studio met drie groepen aanwezig. Bij Modern Dance, dansten Angelique Ly en Nathalie Bais een gouden medaille en ook bij Modern Smallgroup door Reflection en Showdans door de selectie werd goud behaald. De Reflection Dance Company danste bij het Modern Formations een zilveren medaille. In totaal deden 26 dansers van de Dans en Theaterstudio mee aan het Nederlands Kampioenschap.

Polen

Annemieke Bais: ,,We zijn nu van plan om begin december met de Company naar het WK te gaan. Trots dat we weer geplaatst zijn en weer ervaringen kunnen opdoen tegen de toplanden. Dit wordt dan ons derde WK en daarnaast hebben we ook al aan twee Worldcups en een Europees Kampioenschap meegedaan.’’ Het Wereldkampioenschap Modern Dance is van 1 tot 4 december in het Poolse Warschau.