Nederlands Kampioen verslaat 9000 spelers

ERMELO – Martin van Meel uit Langeweg bleek zaterdag 6 juli het sterkst tijdens de finale van het Open Nederlands Kampioenschap Poker in Hotel de Heerlickheijd van Ermelo. Er streden 183 pokeraars tegen elkaar om uit te maken wie de nieuwe Nederlands Kampioen 2019 zou worden. 

Gedurende het seizoen werden er 143 voorrondes gespeeld door heel Nederland. De kickoff was op 13 januari in Ermelo en de laatste wedstrijd werd gespeeld op 23 juni in Alblasserdam waar spelers zich konden plaatsen voor de grote finale. De spelers kwamen uit alle windstreken van Nederland en met een livestream konden thuisblijvers hun favoriete speler volgen.

Chiplead

Pas rond de klok van 23:00 uur waren de negen spelers voor de finaletafel bekend: Jordy van Buren (Zwijndrecht), Jakob Kerkhoff (Valthermond), Yvo Nieuwenhuijzen (Hierden), Mitchel Rutten (IJmuiden), Henri Nel (Bunschoten), Martin van Meel (Langeweg), Gon Wassenaar (Wagenberg), Bjorn Domhof (Lichtenvoorde) en Kees Valstar (Naaldwijk). Pas om 01.45 uur was het Martin van Meel die een kleine chiplead in handen had toen hij all-in ging met JJ tegen A4 van Jakob en werd hij de nieuwe kampioen van het Open Nederlands Kampioenschap Poker. De winnaar liet in totaal ruim 9.000 pokerspelers achter zich.