Jeugdleden krijgen rugtasje met oefenmateriaal

ERMELO - Vrijdag 13 september was de Aftrapavond van de Onderbouw DVS’33 Ermelo. Na maanden van voorbereidingen verzamelden zich rond 17.15 uur zo’n 160 pupillen van achttien Onderbouwteams op het hoofdveld. Zij ontvingen als verrassing een rugtasje met daarin een miniballetje en een springtouw. DVS'33 Ermelo stimuleert het meer in beweging zijn en minder achter de ‘schermpjes’ te zitten.

Eerst werd er aan de pupillen uitleg gegeven door Hoofd Opleiding Jack van Santen en Technisch Coördinator Onderbouw Vitesse, Bart van Rooijen. Ook de KNVB was aanwezig in de persoon van Ambassadeur Gerard van de Brink. Bart van Rooijen legde vervolgens uit hoe de pupillen zich met de bal en springtouw kunt verbeteren. Vervolgens werd er druk geoefend met de minibal en het springtouw. De functie van deze oefeningen is dat DVS’33 Ermelo alle kinderen wil helpen zich te ontwikkelen in de voetbalsport, ook op basis van techniek en coördinatie. Overigens wil DVS’33 Ermelo hierin geen onderscheid maken in selectiespelers en overige spelers.

Oefeningen

Binnen de Jeugdopleiding van DVS’33 Ermelo wordt in de Onderbouw, voor een groot deel gewerkt vanuit het project Gelijke Kansen van de KNVB. Daarnaast wil DVS’33 Ermelo een bijdrage leveren om de kinderen in deze leeftijdsgroep te stimuleren meer te bewegen. Daarom krijgen de kinderen van de trainers oefeningen mee naar huis om thuis mee aan de slag te gaan. Dat is voor zowel de minibal als het springtouw. Het is de bedoeling dat de spelers bij iedere training het rugtasje mee naar de training nemen, waar ze direct met oefenen kunnen beginnen. De jeugdopleiding van DVS’33 Ermelo wil hiermee de strijd aanbinden met de computer- en televisieschermen.