Wie worden de Ermelose sporttoppers?

ERMELO - Het is zover, de Ermelose Sportverkiezing gaat weer van start. Wie worden de winnaars van 2019 en welke sporters en sportploegen pakken de Ermelose titels tijdens het Sportgala?

Léon Jansen en Romée Pol werden begin dit jaar gekozen tot sportman en sportvrouw van het jaar 2018. De gemeente Ermelo organiseert in 2020 voor de vierde keer de Ermelose Sportverkiezingen. Vanaf vandaag kan iedereen zijn of haar favoriete sporthelden nomineren via het onlineformulier  Er zijn zeven categorieën waarin sporters voorgedragen kunnen worden: sportman, sportvrouw, sporttalent, sportploeg, sportvrijwilliger, sportfoto en sport- en beweeginitiatief. Via de link kunnen tot donderdag 31 oktober 2019 de sporters genomineerd worden.

Jury

Na de nominatieronde zal een deskundige jury zich buigen over alle voorgedragen sporters en sportploegen. Per categorie zal de jury drie sporters nomineren die kans maken op de titel. Daarna kan er door iedereen gestemd worden op de voorgedragen genomineerden. Op vrijdag 7 februari 2020 zullen de winnaars bekend worden gemaakt tijdens het Sportgala. De organisatie van de Ermelose Sportverkiezing wordt gedaan door Heel Ermelo Beweegt. Sporters en/of sportploegen nomineren kan hier.