Zorgvuldig opgebouwde overwinning op eigen veld

ERMELO - Na verliespartijen en gelijkspelen in de nieuwe overgangsklasse kwam vandaag de eerste winst voor Dindoa. Dindoa was al vanaf het de sterkste ploeg in alle opzichten. De thuisploeg was meer in balbezit, creëerde meer kansen en was ook erg sterk in de rebound. Mede door deze aspecten kwamen de Ermelose korfballers al snel met 3-0 voor.

Tweemaal Zes -nog een term uit het oude 3 vaks korfbal toen er nog 6 dames en 6 heren in één team speelden- kon nog 2 keer scoren voordat de thuisploeg de voorsprong uitbreidde naar 6 punten; 8-2. Onder geweldige omstandigheden, mooi weer en volle tribunes kon Dindoa zelfs uitlopen tot 7 punten; 10-3. Daarna kwam TZ een beetje bij naar 11-8 maar in de laatste minuut van de eerste helft lukte het Dindoa om de ruststand op 13-8 te zetten. Het begin van de tweede helft was TZ absoluut niet de ploeg die de Ermeloërs hadden verwacht. Dindoa kreeg voldoende kansen en het lukte de ploeg van coach Steven Brink om uit te lopen tot 19-8. Dat het bij TZ niet lekker liep bleek ook wel dat zij in 1 minuut 2 strafworpen mistten. Daarentegen was het Tom van den Berg die vijf keer uit een strafworp scoorde. De tweede helft was duidelijk voor Dindoa. Waar zij in vorige wedstrijden in de tweede helft een voorsprong uit handen gaven, was het vandaag niet moeilijk om de voorsprong vast te houden en zelfs nog even uit te breiden tot 15 punten; 25-10. Toen was het duidelijk dat de winst binnen met nog slechts zeven minuten te spelen en bracht coach Steven Brink wisselspelers in en gaf hij een aantal basisspelers een publiekswissel. Uiteindelijk kon TZ in de laatste minuten nog een paar keer scoren, maar Dindoa behaalde een welverdiende en zorgvuldig opgebouwde overwinning op Tweemaal Zes met een score van 27-16.