Ruime winst in eigen huis

ERMELO - Dindoa heeft de laatste seizoenen eigenlijk altijd van ASVD verloren, maar vandaag waren de Ermeloërs bijzonder scherp en sterk. Dat leverde de blauwwitten de tweede overwinning op in de overgangsklasse.

Het duurde even voor de wedstrijd van Dindoa 1 op gang kwam, maar na een vijftal minuten wist Dindoa de stand van 1-1- uit te breiden naar 7-2. Coach Steven Brink had Jonathan van der Beek weer in de basis gezet omdat Jorik Velgersdijk nog steeds geblesseerd is. Vooral Roy van Boven, dit jaar overgekomen van Unitas, scoorde in de eerste helft al vijf velddoelpunten.

Reservespelers

Dindoa ging met een goed gevoel de rust in met een tussenstand van 16-9. Daarna pakten de korfballers uit Ermelo door. Dindoa was scherper in het schot en verdedigde zeer strak en gedisciplineerd. Ook was duidelijk te zien dat er een team stond waarvan de spelers elkaar uitstekend konden vinden in het spel. De thuisploeg wist zelfs een voorsprong te creëren van 14 punten tegen ASVD; 26-12. Vanwege de ruime voorsprong en omdat Dindoa de wedstrijd niet meer uit handen zou geven, wisselde coach Steven Brink een aantal reservespelers. Zo kon iedereen genieten van deze overwinning. Jelmer Steenkamp viel in en scoorde direct drie keer. Aan het eind van de wedstrijd bij een stand van 28-14 lukte het de gasten om nog een paar keer te scoren en de stand terug te brengen tot 28-18. Dat was genoeg voor Dindoa. De thuisploeg nam het initiatief terug en zorgde uiteindelijk voor een eindstand van 30-21.