‘We willen ‘scharen’ zien, daar komen we voor’

ERMELO – De spelers van het eerste elftal trainden vanmorgen de jeugd van DVS’33 Ermelo. En ondanks de regen was het plezier er niet minder om. Want hoe leuk is het om te ‘dollen’ met Basil Camara en Christiaan van Hussen of door de benen te spelen van Benjamin Roemeon?

Op veld zeven werden teams van zo’n acht tot tien spelertjes getraind door een drietal selectiespelers. Er werden verschillende oefeningen gedaan waarbij de aanwijzingen van de mannen natuurlijk trouw werden opgevolgd. ,,We willen ‘scharen’ zien, daar komen we voor,’’ riep Basil Camara vol enthousiasme. De jongens en meisjes dribbelden van links naar rechts en van het rode ‘doel’ naar de gele of witte. ,,Ja, dat is ‘m,’’ riep Lars Dekker, ,,een fantastische goal.’’ Na tien minuten werd er nagepraat en gingen de voetballers door naar het volgende veld met weer andere A-spelers.

Spontaan

Hoofdtrainer Richard Plug stond samen met zijn assistent John Dooijewaard te genieten. ,,Kijk, dat is verbinden,’’ zei Dooijewaard enthousiast. ,,De mannen van de selectie zijn vandaag speciaal gekomen voor de spelers die niet in de selectieteams spelen. Ook die kijken op tegen de mannen en dan is het toch prachtig om ze samen te zien spelen?’’ En ondanks de regen en de Herfstvakantie
zijn er toch tientallen jeugdspelers en speelsters aanwezig. De open training was een spontane actie van de staf voor de jeugdspelers van JO8 t/m JO12 en de F-jes die vandaag geen wedstijd hoefden te spelen. Voor de spelers die vandaag niet konden komen, komt er ongetwijfeld later nog een mogelijkheid waarbij ook zij kunnen trainen met de mannen van het eerste elftal.