DVS’33 Ermelo verliest fors in Lisse

ERMELO – Nadat DVS’33 Ermelo vandaag in Lisse met 6-0 aan de broek kreeg, meldde de club dat er vanaf 1 juli 2020 Peter Wesselink als hoofdtrainer van DVS’33 Ermelo wordt aangesteld. Hij volgt vanaf die datum interim-trainer Simon Ouaali op. De 51-jarige inwoner van Apeldoorn is nu nog hoofdtrainer bij competitiegenoot Excelsior’31 waarmee hij afgelopen seizoen kampioen werd in de Hoofdklasse B. 

De Technische Commissie heeft in de afgelopen week overeenstemming met Wesselink bereikt over een contract van één seizoen. De Apeldoorner, in het dagelijks leven Financial Controller bij de gemeente Apeldoorn, is bezig aan zijn vierde seizoen bij Excelsior’31 en was daarvoor trainer bij DTS’35, Silvolde, Spakenburg, CSV Apeldoorn en SVZW. Bij die laatste club kreeg hij in 2011 een Rinus Michels Award als beste trainer in het amateurvoetbal. Bijna bij al zijn clubs was Wesselink voor een langere periode trainer. Als voetballer speelde hij o.a. voor Go Ahead Eagles en Vitesse.

Prima organisatie

,,Na 3,5 jaar bij Excelsior’31, waar we echt aan het bouwen zijn aan iets moois en ik het geweldig naar mijn zin heb, kwam DVS op mijn pad. Als Apeldoornse trainer kijk je weleens om je heen bij welke clubs je graag nog eens wil werken in de regio, en DVS was één van die clubs. Dat het daar nu van komt vind ik prachtig. In Ermelo is een prima organisatie aanwezig om als trainer te werken dus ik kijk uit naar volgend seizoen, maar ga eerst het lopende seizoen op een goede manier afronden in Rijssen,’’ reageert Wesselink.

In beeld

,,In het verleden is Wesselink al in beeld geweest en de club is hem sindsdien altijd blijven volgen. Als trainer laat hij zijn ploegen op een herkenbare manier voetballen die aansluit bij de opleiding en wijze van spelen van DVS. Wij denken dat we met Wesselink een zeer ervaren en gedreven trainer binnenhalen die goed bij onze club past en kijken uit naar de samenwerking. Richting huidige hoofdtrainer Simon Ouaali zijn we vanaf het begin duidelijk geweest dat we al met een procedure bezig waren voor volgend seizoen en dat het voor hem een klus op interim basis zou zijn. Wij zijn zeer tevreden over zijn functioneren en samenwerking met staf en groep. Simon is een absolute vakman is in de afgelopen weken gebleken. Wij gaan er dan ook vanuit dat hij volgend seizoen bij een andere mooie club werkzaam zal zijn,’’ laat de TC in een toelichting weten