Ermelose korfballers behouden koppositie

ERMELO - Dindoa, dat nog steeds nummer 1 staat in de eerste klasse, moest afgelopen zaterdag thuis aantreden tegen het Amstelveense KVA dat derde staat in de eerste klasse. Helaas kon Jonathan van der Beek niet meespelen vanwege een blessure opgelopen vorige week.

Het begin van de wedstrijd was voor KVA dat al snel met 1 – 4 voor kwam. Dindoa probeerde nog wel wat terug te doen aar KVA was sterk in de rebound en in de individuele duels. Dindoa speelde matig, er zat weinig structuur in de aanvallen en door de goede rebound van KVA kwam er behoorlijk wat druk op het schot te liggen want een misser betekende balbezit voor de gasten. De stand ging steeds op en neer; KVA stond regelmatig 4 punten voor op Dindoa en de thuisploeg lukte het maar net om de achterstand in te lopen tot 3 punten. 4 minuten voor de rust was het nog 9 – 13 maar toen was het Mark Bronkhorst die 2 punten scoorde en ook Saskia Lieman en Jorik Velgersdijk pakten hun punten mee. De stand was 13 – 13 maar in de laatste seconden voor rust scoorde KVA de 13- 14.

Fraai afstandsschot

KVA begon ook de tweede helft sterk. Het team uit Amstelveen liep weer uit tot 3 punten, 13 – 16 waarna het Dindoa lukte om de achterstand gelijk te trekken. Karianne van der Velde scoorde daarna haar eerste doelpunt en zette Dindoa voor het eerst op voorsprong, 22 – 21. Tom van den Berg benutte daarna een stip en Saskia Lieman scoorde een fraai afstandschot waardoor de voorsprong uitliep tot 24 – 21. Dindoa bleef de hele tweede helft voorstaan op KVA en was conditioneel sterker en werd scherper naarmate de wedstrijd vorderde. Met nog twee minuten te spelen stond Dindoa voor met 28 – 25. Het lukte KVA om terug te komen tot 28 – 27. Ondersteund door het publiek en de supportersclub Blue Sharks kreeg Dindoa het voor elkaar om de voorsprong te behouden en werd de wedstrijd gewonnen met 29 – 28. Een zinderende wedstrijd met veel spanning, stevige duels en een enorme steun van het publiek. Door deze winst behoudt Dindoa de koppositie in de eerste klasse.