Toernooitje om de Algarve Cup

ERMELO – Vrijdagochtend 3 januari vertrok het eerste elftal van DVS’33 Ermelo al heel vroeg vanuit Eindhoven naar het Portugese Albufeira. In de Portugese zon zullen ze een training afwerken en deelnemen aan de Algarve Cup.

De eerste training vond vrijdagmiddag al plaats in Estádio da Nora te Albufeira. De selectie is voor dit trainingskamp aangevuld met een drietal spelers vanuit de B-selectie en twee vanuit JO19. Er zal niet alleen getraind worden onder leiding van hoofdtrainer Simon Ouaali en zijn assistent-trainers John Dooijewaard en Jaap de Vries, maar er wordt ook een toernooi gespeeld. Zaterdag is er een ontmoeting met FC Rijnvogels uit Katwijk (Hoofdklasse A zaterdag) en sv Oranje Wit (Eerste Klasse) uit Dordrecht trainen eveneens in de Algarve en zullen wedstrijden spelen tegen de Geelzwarten.

Copa

De eerste wedstrijd van 45 minuten werd vanmiddag om 16.30 uur gespeeld tegen FC Rijnvogels en het werd een gelijkspel: 1-1. Na tien minuten spelen maakte Romano van der Stoep voor FC Rijnvogels het eerste doelpunt. FC Rijnvogels speelt sterk, maar in de 25e minuut krijgt DVS’33 Ermelo een kans die helaas door doelman Arie vd Niet wordt tegengehouden. Na vijf minuten worden de Rijnvogels nogmaals erg gevaarlijk, maar het schot van Jesse Driebergen wordt gestopt. Met een snelle uitbraak maakt Joshua Patrick de gelijkmaker. Drie minuten voor het einde krijgen de Geelzwarten een penalty mee, maar de sterke keeper van Rijnvogels houdt de bal. De eerste wedstrijd van de Copa sul Portugal zit erop.

Enthousiast

Na deze eerste wedstrijd mogen de Ermeloërs het veld weer op tegen Oranje Wit. Ook deze wedstrijd eindigt voor DVS’33 Ermelo in een gelijkspel: 2-2 waarna de Rijnvogels het in de beslissende wedstrijd moeten opnemen tegen Oranje Wit. In de 4e minuut schiet Luuk Slegt met een knal de bal voor Rijnvogels in het Oranje Witte doel: 1-0. Drie minuten later valt de 2-0 uit een corner waarbij de keeper van Oranje Wit de bal in eigen doel werkt. En de Katwijkers gaan enthousiast door, in de vijftiende minuut maakt Max van Steen de 3-0 en een kwartier later brengt Jan de Bruin uit een vrije trap de stand op 4-0. Met deze stand winnen de Katwijkers de Copa sul Portugal. De wedstrijden werden georganiseerd door Trainingskampen.nl