Ermelose turnsters slepen elf medailles in de wacht

ERMELO - Tijdens het Keistad turntoernooi in Amersfoort hebben de turnsters van Sparta Ermelo elf medailles in de wacht weten te slepen.

Zaterdag mochten vier jonge Ermelose turnsters deelnemen aan hun eerste turnwedstrijd. De jongste van het stel, Jasmijn Hoeve, werd knap tweede. Bij de pre- instappers D3 werd Fleur Eilander tweede en eerste op sprong. Tessa Noordzij behaalde met een hele hoge totaalscore het goud.

Goud

Bij de instappers D3 turnde Evy Pijnacker Hordijk ook een hele goede wedstrijd en mocht ook de gouden medaille mee naar huis nemen. In de derde ronde turnde Ivana Doppenberg en Sarah Nijhuis een prima wedstrijd bij de pupillen 1 D3 en werden vijfde en zesde. Ivana behaalde een mooie derde plek op sprong. In een niveau hoger turnde Senna Wallet en turnde een hele goede wedstrijd maar liet wat punten liggen op balk en werd in totaal achtste.

Medailles

Ook Tessa Staal turnde erg stabiel en behaalde het brons. Tess Koster turnde ook een goede wedstrijd, maar behaalde ondanks wat foutjes op balk toch nog knap de gouden medaille. In de laatste wedstrijdronde mochten de Jeugd 1 D3 turnsters de wedstrijd dag afsluiten. Hier behaalde de turnsters goede resultaten en turnde June Heerlien zich op haar eerste wedstrijd naar een nette 5e plek. Kaylee Bons nam het brons mee naar huis en Lieke van de Beek mocht op het hoogste podium treden voor het goud.

Sterke wedstrijd

Op de tweede wedstrijddag turnde in de eerste wedstrijdronde de pupillen 1 D3. Maud Heimensen turnde een goede eerste wedstrijd en werd 5e met een 2e plek op sprong en brug. Demi Huijsman turnde eveneens een goede wedstrijd en behaalde het brons. In dezelfde categorie kreeg Nova Breman de gouden medaille omgehangen na een sterke wedstrijd. Tot slot in de derde wedstrijdronde turnde de laatste turnster van Sparta Ermelo en tevens op landelijk niveau. Lana van Beekhuizen turnde bij de pupillen 1 N2 en turnde een foutloze wedstrijd. Op vloer turnde ze voor het eerst de losse radslag en werd net nihiel verschil ten opzichte van de eerste plek knap tweede.
Het was een erg succesvol weekend en in totaal behaalde Sparta 11 medailles.