Tweede helft levert mooi voetbal op

ERMELO - DVS’33 heeft haar thuiswedstrijd tegen Odin’59 met 4-1 gewonnen. De individuele klasse van spits Joshua Patrick en doelman Daan Huiskamp maakten het verschil. In de absolute slotfase kwam de thuisploeg echter helemaal los waardoor voor het publiek gold: eind goed, al goed.

Odin’59, dat DVS’33 in de nek hijgde om plek twee, voetbalde lange tijd beter dan de Ermeloërs. De eerste helft was dankzij twee prima kansen voor de gasten . De Geelzwarten stelden daar weinig tot niets tegenover. Vanaf het beginsignaal van scheidsrechter de Bruijn, werden de aanvallers met lange ballen gezocht. Daardoor werd het veld erg lang ook al omdat Odin hoog druk zette. Benjamin Roemeon en Olivier Pilon werden echter zelden op een werkbare manier aangespeeld. Gelukkig werd de rust schadevrij gehaald.

Pijnlijk

In de tweede helft stond DVS’33 compacter en was het veld kleiner. Het bleef echter lastig. Het aantal foute passes van Oktay Öztürk waren niet meer op één hand te tellen en de voortzetting van de vaak opkomende Frank van der Burg was ronduit pijnlijk om te zien. Het was te danken aan de kleinste man van het veld, Joshua Patrick dat DVS’33 twee keer scoorde. Na een 0-1 achterstand, waarbij aanvoerder Basil Camara zich eenvoudig liet uitspelen door Jayson Halman, tornde Joshua Patrick boven alles en iedereen uit na een corner van Lars Dekker, 1-1. Even later legde dezelfde Lars Dekker de bal panklaar op het hoofd van de naar de eerste paal stormende Joshua Patrick die de 2-1 aantekende.

Heldendaad

Net toen DVS’33 leek door te drukken, Öztürk kreeg een niet te missen kans, werd de bal op de stip gelegd. Basil Camara kreeg erg ongelukkig de bal op de hand maar scheidsrechter de Bruijn twijfelde geen seconde. Halman, even afgeleid doordat de bal door de sterke wind van de stip weg waaide, schoot strak in de rechter benedenhoek, maar Huiskamp reageerde katachtig en ranselde de bal uit het doel. Odin’59 moest alles of niets gaan spelen en de ingevallen Soufyan Moro wist met een prachtige steekpass Benjamin Roemeon weg te sturen die in de tweede helft veel meer te zien was. Roemeon hield het hoofd koel en op volle snelheid en met een hijgende verdediger in de nek, passeerde hij doelman Joost Meendering voor de derde maal, 3-1. Het aantal glunderende gezichten op de tribune nam toe, zeker toen in de blessuretijd ook Olivier Pilon een wonderschone aanval, die hij zelf had opgezet, via Coen Vloedgraven en Roemeon op een presenteerblaadje kreeg aangeboden. Het betekende feest aan de Sportlaan. De conclusie na afloop was echter wel dat er nog veel huiswerk te doen is voor trainer Simon Ouaali. Daarbij is zelfvertrouwen een belangrijk onderdeel en dat werd het laatste kwartier zeker bijgetankt.