Aanvaller wil weer volledig meespelen

ERMELO – Ali Akla, de 26-jarige aanvaller keert aankomend seizoen weer terug naar de Sportlaan. Na een aantal goede jaren vertrok hij in 2016 naar IJsselmeervogels om daar te gaan voetballen op de Westmaat. Van de week tekende Akla een contract voor één seizoen met DVS’33 Ermelo.

En Akla is er blij mee. ,,Ik ben blij dat ik weer terug ben bij de mooie en warme club DVS’33. Ik ken daar natuurlijk veel mensen en dat maakt het altijd leuker en gezelliger!’’ vertelt hij aan Ermelo van NU. Vorig jaar verlengde Akla zijn contract met IJsselmeervogels in de Tweede Divisie nog met een jaar om daar zijn vierde seizoen te spelen. Afgelopen jaren had Akla regelmatig last van blessures, maar na een meniscusoperatie in de zomer van 2018, met toch wel een redelijk lang herstel, speelde hij weer regelmatig maar niet volledig. Dus besloot hij dat toe was aan een nieuwe uitdaging zodat hij ook meer kan spelen. Die uitdaging vond hij weer in Ermelo. ,,Ik heb altijd gezegd als ik naar een derde divisie club ga, dan zal het DVS zijn. Ik zou het heel mooi vinden om volgend jaar met DVS te promoveren als het dit jaar niet gebeurt." Akla heeft het goede gevoel en vertrouwen. 

Content

Akla heeft de afgelopen maanden veelvuldig contact gehad met Edmund Mijnheer van de Ermelose Technische Commissie. ,,We zijn samen kampioen geworden in 2015 en in onze gesprekken kreeg ik een goed gevoel over een terugkeer naar mijn oude club. Er werd veel vertrouwen in mij uitgesproken en dat wil ik volgend seizoen graag terugbetalen door succesvol te zijn met DVS.’’ Nadat hij met DVS’33 in 2015 kampioen geworden was, beleefde Akla een zeer sterk seizoen in de Topklasse bij de geelzwarten. Hij verdiende hiermee een prachtige transfer naar IJsselmeervogels en werd daar direct, in wederom een zeer sterk seizoen, kampioen in de derde divisie. Edmund Mijnheer: ,,Met Ali zijn we al een tijdje in gesprek en deze week is e.e.a. in een stroomversnelling geraakt en zijn we een contract overeen gekomen. We zijn daar uiteraard zeer content mee. Ali kent de club goed en past naar ons idee goed in het plaatje voor volgend seizoen. Met zijn doelgerichtheid, energie en inzet gaat hij zeker van waarde zijn volgend seizoen.”

Transfer

Afgelopen seizoen gooide een zware blessure roet in het eten, maar Akla is dit seizoen weer volledig fit. Bij DVS’33 Ermelo hoopt hij weer veel speelminuten te gaan maken. ,,Ik spreek nog regelmatig mensen bij de club, en ik heb altijd gezegd dat als ik weer naar een club in de Derde Divisie zou gaan, ik weer bij DVS wilde voetballen. Dat het daar nu van komt is prachtig. Mocht DVS’33 dit seizoen niet promoveren, dan gaan we er volgend seizoen alles aan doen, om net als in 2015, te promoveren naar het hoogste amateurniveau. Ik kijk er naar uit om weer veel te spelen en van waarde te zijn voor een elftal, maar ga nu eerst het lopende seizoen op een mooie manier afsluiten bij IJsselmeervogels.’’ In het dagelijks leven is Akla werkzaam als beleidsadviseur bij de Gemeente Utrecht. De voormalig inwoner van Harderwijk is tegenwoordig woonachtig in Almere.