Korfballers in thuishal magistraal van start

ERMELO - De Ermelose korfballers van Dindoa streden zaterdag thuis tegen het Nijmeegse Noviomagum. Dindoa imponeerde de eerste helft en ging met 20-9 de rust in. Twintig doelpunten in één helft is erg netjes. Deze waren vooral te danken aan Jorik Velgersdijk die er in de eerste helft acht op zijn naam zette. Toch wist Noviomagum in de tweede helft terug te komen.

In een volle Dindoa hal werden de beide teams in de spotlights gezet voor het publiek. Bijzonder bij het voorstellen van de Dindoa spelers was dat Kasper Velgersdijk van de mascotte van Dindoa, Sharky, een rompertje kreeg met het logo van de Blue Sharks er op. Dit omdat hij afgelopen week vader was geworden. Daarna ging de wedstrijd van start. De eerste tien minuten van de wedstrijd ging nog gelijk op. Na het verlies van Dindoa vorige week in Den Haag waren de punten nu hard nodig. De thuisploeg nam steeds wel de voorsprong, maar de Nijmegenaren konden telkens weer aansluiten. Vanaf 4-4 zetten de blauw-witten een tandje bij waardoor zij uit konden lopen naar een voorsprong van 13-5. Noviomagum had moeite om te scoren door de sterke verdediging van Dindoa. Tien minuten lang lukte het hen niet om een puntje bij te schrijven.

Top

Jammer dat Saskia Lieman met een spierblessure het veld moest verlaten. Haar invalster was Naomi Hackenitz. Na de rust leek het of de opgebouwde spanning bij de spelers iets was afgenomen. De Nijmegenaren wisten in de tweede helft meer te scoren dan Dindoa. Het verschil met de eerste helft was groot. Daar was de scoreverdeling 20-9 en de tweede helft werd voor Noviomagum beter en zij scoorden meer dan Dindoa; 10-15. Dindoa pakte nog wel regelmatig een puntje mee maar de voorsprong van 11 punten bij de rust liep terug tot zes punten bij de stand 28-23. Gelukkig waren er toen nog maar drie minuten te spelen en scoorden Saskia Lieman, die er weer even in mocht van de verzorger, en Jorik Velgersdijk nog beiden en zij zorgden voor de eindstand van 30-24 waarmee Dindoa slechts 1 punt achter Achilles uit Den Haag staat in de eerste klasse.