Blessuretijd gunstig voor Ermelose Derde Divisionist

ERMELO - DVS’33 heeft de amateurs van Ajax in de dying seconds verslagen met 3-2. Daarmee mocht de thuisploeg niet klagen want na een goede eerste helft (2-0) zakte de ploeg na rust ver terug.

DVS’33 begon duidelijk anders dan de laatste twee wedstrijden. Met een goed spelende Lars Dekker als spelverdeler en Coen Vloedgraven en Soufian Moro meer naar voren geschoven, werd de bal goed rond gespeeld. Dat kon ook omdat Ajax zich geenszins in de loopgraven groef. Daardoor ontstond een open wedstrijd met aan beide kanten de nodige kansen en mooie aanvallen. Een zo’n mooie aanval zorgde voor de 1-0. De actieve Moro werd mooi vrij gespeeld op links en diens voorzet bij de eerste paal werd ingekopt door spits Joshua Patrick. Moro leek uit een bekeken corner van Olivier Pilon te scoren maar de bal belande snoeihard op de lat. Het duurde echter niet heel lang voordat de 2-0 op het scorebord kwam. Een aanval over heel veel schijven, werd door Patrick strak voorgegeven waar Marc Bouman klaar stond om hem even hard tegen de touwen te schieten. Het publiek was in de rust duidelijk te spreken over het verzorgde spel van hun helden.

Kantelen

In de tweede helft leek er de eerste tien minuten geen vuiltje aan de lucht. J. Patrick teisterde de lat een keer, maar daarna zetten de Amsterdammers de Geelzwarten steeds meer onder druk. Het verschil met de eerste helft was dat DVS’33 de bal niet meer in de ploeg kon houden en de lange bal veelvuldig werd gezocht. Het zorgde er voor dat DVS’33 niet meer gevaarlijk werd maar AJAX steeds sterker de zestien in kwam. Het was met andere woorden wachten op een tegentreffer en die kwam er na zwak ingrijpen van Jeremy Jonker die te laat reageerde op een steekbal. Jake Wolgarten profiteerde met grote dankbaarheid. Ajax rook bloed en met twee verse krachten stond al snel de gelijkmaker op het bord. DVS-trainer Simon Ouaali bracht met Enrico Patrick een extra verdediger in om het Amsterdamse gevaar tegen te gaan. DVS’33 rechtte de rug, maar bleef volharden om met lange ballen van achteruit een soort alles of niets offensief te spelen. Het bleef zonder gevaar. Tot de 94e minuut. Invaller Daniel van Warven besloot tot een afstandsschot. De Amsterdamse keeper vergiste zich in de stuit vlak voor hem en kon ternauwernood de bal uit de goal boksen, precies voor de voeten van Pilon. Die scoorde de winnende. DVS’33 mag zich vasthouden aan de eerste helft waarin vooral het middenveld zich goed liet zien.