Sfeer rondom het veld in ieder geval goed

ERMELO - De derby VVOG- DVS’33 Ermelo is in een teleurstellende 1-1 geëindigd. DVS’33 had meer de bal, maar wist er weinig mee te doen. VVOG speelde naar vermogen en had vlak voor tijd bijna de drie punten gepakt, maar Mike Arends mistte een goede kans.

Op een goed gevuld Sportpark De Strokel is de derby slechts tien minuten in de tweede helft aantrekkelijk geweest. Dat gebeurde nadat de vlam in de pijp sloeg nadat de scheidrechter Marco Oosting op aanwijzing van zijn assistent, een doelpunt toekende aan DVS’33 dat daarmee de 1-0 achterstand, opgelopen in de eerste helft, goedmaakte. Christiaan van Hussen, verrassend verkozen voor Lars Dekker, mocht het doelpunt op zijn naam schrijven. VVOG reageerde furieus omdat volgens alles en iedereen de bal nooit over de lijn was geweest. Het DVS-publiek kreeg niet eens de kans om te juichen, omdat er in eerste instantie werd doorgespeeld. Maar na zeker vier minuten oponthoud, moest VVOG wel aftrappen. Dat was het moment dat ze even carte clanche leken te spelen en er een open wedstrijd ontstond. Het leek precies in het straatje van de bezoekers die Benjamin Roemeon opeens wel konden vinden en diens direct tegenstander constant zijn hielen liet zien. Ook Olivier Pilon klopte op de deur en leek na een aantal magistrale kapbewegingen zelfs te scoren, maar hij kwam net kracht tekort. De opleving duurde precies tien minuten. Toen zakte VVOG weer in en konden de verdedigers van DVS’33 hun medespelers niet meer vinden anders dan met een lange bal. En dat was juist weer koren op de molen van de lange centrumverdedigers van VVOG.

Voetballen

Het blijft onbegrijpelijk dat het trainer Simon Quaali maar niet lukt om zijn middenvelders aan het voetballen te krijgen. DVS’33 Ermelo kreeg ook op De Strokel de bal niet lekker op het middenveld waardoor het spel langzaam en stroperig werd. Frank van der Burg werd met name in de eerste helft wel vaak vrij gespeeld, maar diens voortzetting is en blijft een groot probleem. Ook Van Hussen kon maar niet zijn stempel op het spel zetten en het leek een kwestie van tijd voordat Lars Dekker, met meer voetballende kwaliteiten, in het veld zou komen. Dat gebeurde echter niet. Het was Oktay Öztürk die van Hussen kwam vervangen, maar na een goede start, ging ook hij moeiteloos mee in het spel van de Geelzwarten. In de eindfase ging DVS’33 nog meer de lange bal hanteren, maar VVOG raakte er geen moment van onder de indruk. Een toevalstreffer zoals een week eerder, bleef uit. Gelukkig ook aan de andere kant, want Mike Arhens had hem zo maar kunnen maken.

Doortrekken lijn

Daarmee trekken de Geelzwarten de lijn van de laatste maanden moeiteloos door. Er zit te weinig voetbal in de ploeg. Waar dat door komt, is lastig te zeggen. Het is zoals een trouwe supporter voor de wedstrijd al verzuchtte: ,,Ik weet eigenlijk niet wat ik hier kom doen want het voetbal is niet om aan te zien.’’ Dat gevoel hadden na afloop veel meer aanwezigen. En dat kwam niet doordat een derby nooit mooi is. Het lag aan de kwaliteit van de 22 spelers in het veld. Rondom het veld was sprake van een goede sfeer.