Sportgala met sportieve hoogtepunten

ERMELO – Het was vrijdagavond een gezellige en sportieve avond in theater De Dialoog waarbij sporters, sportorganisatoren en sportvrijwilligers in het zonnetje werden gezet. Maar liefst drie kempoka’s waren genomineerd voor sporter van het jaar 2019. Broer en zus Ramasray gingen er met de hoogste prijs van door: ze werden Ermelo’s sportman- en sportvrouw 2019.

De avond begon met een circusact van leerlingen van De Klokbeker en De Cantharel die lieten zien wat zij aan sportieve prestaties leerden op school. Presentatoren Susanne Morren en Hans van Zetten wisten op enthousiaste wijze de sporters op hun prestaties te waarderen. Winnaar van het Sport- en beweeginitiatief met een maatschappelijk karakter werd Heel Ermelo West Beweegt. In de categorie Sportvrijwilliger waren maar liefst drie winnaars. De organisatie had besloten om alle Ermelose vrijwilligers te eren middels deze drie genomineerden. Carina Rook (GV Sparta), Johan van den Bor (Ermelose Dartclub) en Harrie van Ooijen (VWV) mochten de prijs in ontvangst nemen. Deze drie vrijwilligers werden namens hun sportclub genomineerd.

Unaniem

Anniek van Dulst won de prijs voor het Sporttalent 2019. Deze Ermelose amazone is slechts 15 jaar, maar won dit jaar al vele prijzen. Ze werd tweede bij het EK childeren, tweede bij het NK dressuur en staat tweede in de FEI world Ranking Youth. De winnende sportfoto was de actiefoto op de crossbaan van MC VOlgas. Fotograaf Dennis van de Kamp kreeg de trofee uitgereikt door jurylid Gert Hofsink. Van de Kamp was verbaasd: ,,Ik fotografeer al zestien jaar en dan nu ineens een prijs. Geweldig.’’ De fotograaf had twee foto’s ingezonden maar de jury vond deze foto het meest geslaagd en was unaniem dat dit de winnende foto moest zijn. De Sportploeg van 2019 werd het duo Eline Westhuis en Valerie Bosschart, zij springen trampoline synchroon bij GV Sparta en bereikten afgelopen jaar brons op het WK junioren. De beide topsporters springen al zo’n zeven jaar bij Sparta en daarvan de meeste jaren ook samen. Om op zo’n hoog niveau te kunnen presteren trainen ze vier dagen in de week, drie uur. De prijs werd uitgereikt door Mark Broere, directeur van het Sportbedrijf Interactie en oud-topvolleyballer bij Dynamo en het Nederlands volleybalteam.

Kempogoud

Na een korte pauze waarin studente van Chr. College Groevenbeek Leonie Meijer het prachtige nummer Hallelujah zong waarbij ze werd begeleid door haar docente Titia Bron, presenteerde Hans van Zetten de nieuwe sportformateur van de gemeente Ermelo; Ine Klosters-deVries. Sportman 2019 werd kempoka Avinash Ramasray (19), die afgelopen jaar verschillende medailles wist te bemachtigen, waaronder de gouden medaille tijdens het EK. Zus Ashvini Ramasray (24) werd, voor de derde maal, sportvouw van het jaar. Ook zij grossierde in kempomedailles op het WK, EK en NK. Trainer Soeresh Kanhai straalde uiteraard van trots dat hij zo’n topstel mag trainen. Ashvini Ramasray vertelde later op de avond dat ze gaat stoppen met wedstrijdsport, uiteraard blijft ze wel trainen, maar ze doet wel een stapje terug.

Gymles

Maar niet alleen de sporters, maar ook sportinitiatieven werden in de schijnwerpers gezet. Zoals bekend breekt Van Zetten al enkele jaren een lans voor gymnastiekonderwijs op de basisschool. Gisteravond kon hij melden dat er in de gemeente Ermelo al op zeven basisscholen wekelijkse sportlessen worden verzorgd. Aan het eind van de avond meldden de presentatoren nog een nieuwtje: volgend jaar komt er bij de Sportverkiezing een categorie bij: Sportvereniging van het jaar met als criteria hun maatschappelijke rol, toegankelijkheid, samenwerking en leefstijl. In 2021 volgt er nog een nieuwe categorie, de sportiefste basisschool met criteria: wettelijke kerndoelen, kwalitatief bewegingsonderwijs, buitenschoolse bewegen, leefstijl, uitdagend schoolplein.