Voetballend DVS’33 kan niet meer bekoren

ERMELO - Excelsior’31 heeft DVS’33 Ermelo een gevoelige nederlaag bezorgd in Ermelo. Het werd 0-3. Excelsior, met de nieuwe trainer van DVS’33 aan het roer, liet zien hoe makkelijk voetbal wordt als je probeert door middel van driehoekjes te voetballen.

De thuisploeg begon beter aan de wedstrijd dan lange tijd het geval was. De bal werd weliswaar vaak en traag achterin rond gespeeld, maar met name Marc Bouman durfde bij tijd en wijle de middenvelders strak in te spelen waardoor het spel open gegooid werd en er ook gevaar ontstond. Ook het inschuiven van Jeremy Jonker bracht het nodige gevaar. Uit een snelle counter, opgezet door Olivier Pilon, had Benjamin Roemeon zelfs kunnen of moetens scoren, maar doelman Melvin Koetsier ranselde de bal in een reflex uit zijn goal. Excelsior had geduld en voetbalde zich door middel van driehoekjes van achteruit naar voren en werd steeds dreigender. DVS’33 daarentegen verviel meer en meer weer in het euvel van de afgelopen maanden en dat is dat met name de middenvelders, met de hardwerkend, maar opbouwend zwakke Moro en Öztürk, het juist niet lukt om door een blok heen te voetballen. Het aantal lange ballen nam weer toe, zeker nadat Dérian Reinders vanaf zeker dertig meter de bal achter keeper Daan Huiskamp joeg die te ver voor zijn goal stond, 0-1. DVS’33 Ermelo was het even helemaal kwijt en de hoop was gevestigd op de theepauze.

Zelfvertrouwen

De Geelzwarten begonnen ongewijzigd aan de tweede helft, zette meer druk, maar echt gevaarlijk wist het niet te worden. Excelsior’31 daarentegen voelde zich steeds meer op haar gemak, liet DVS’33 het werk doen en kwam er af en toe levensgevaarlijk uit. Daarbij wist men steeds voetballend een vrije man te vinden. Uit zo’n mooi opgezette aanval mikte de vrijgespeelde Jesper Veldkamp de bal prachtig in de kruising, 0-2. Het zelfvertrouwen van DVS’33 werd hierdoor nog meer op de proef gesteld. Lars Dekker viel sterk in voor de ongelukkig spelende Soufian Moro die zijn stempel niet op het spel kon drukken. Dat deed Dekker wel. DVS’33 kreeg zowaar een paar kansen, waarvan Dekker, na een prachtige actie, zelf niet koel genoeg bleef, oog in oog met doelman Koetsier.

Frustratie

In het veld nam de frustratie onder de spelers toe. De aansluiting miste, Enrico Patrick gooide uit wanhoop zijn armen in de lucht toen hij de bal weer eens niet kwijt kon en Pilon mocht het steeds helemaal in zijn eentje uitzoeken op het rechterveld. Roemeon begon meer en meer te doen om het tij te keren, maar dat werkte juist tegen hem. DVS’33 oogde totaal niet meer als een team en doelman Daan Huiskamp deelde in de laatste minuut ook maar mee in de malaise. Een unieke vrije trap voor buitenspel van Joshua Patrick, die Excelcior ‘31 nam halverwege de eigen helft van DVS, liet de goalie los waarna Hielke Penterman dat cadeautje gretig aannam, 0-3.

Ommekeer

Het wachten is op de ommekeer. De vraag daarbij is of trainer Simon Quaali blijft vasthouden aan dit basiselftal of dat hij een list gaat verzinnen om met name het voetbal van achteruit op een andere manier vorm te geven. Als dat niet lukt, zal het seizoen uitgaan als een nachtkaars en zal het aantal toeschouwers nog meer gaan afnemen. Want verwend wordt je al lang niet meer aan de Sportlaan.