Ermelose korfballers spelen nog altijd om kampioenschap

ERMELO - Dindoa, dat een paar seizoenen geleden nog tegen Nova uit Bilthoven speelde voor promotie en die wedstrijd nipt verloor, behaalde afgelopen zaterdag een ruime overwinning. Voor Nova, dat onderaan in de eerste klasse staat is de kans op degradatie nu groot geworden.

Jonathan van der Beek was, hersteld van zijn blessure, terug in de basis bij Dindoa. Saskia Lieman bracht haar ploeg al in de eerste minuut op een 2 – 0 voorsprong door het benutten van een vrije worp en een schitterende doorloopbal. Nova kon nog wel iets terug doen en na vijf minuten was de stand al 5 – 3. Toen was het tijd voor thuisploeg om de leiding over te nemen en uit te lopen naar een 15 – 4 voorsprong. Helaas moest Daphne van den Berg met een enkelblessure toen het veld verlaten en kwam Eline Odding voor haar in de plaats. Coach Steven Brink zette ook Jorik Velgersdijk weer in die aan het herstellen is van een achillespeesblessure. Gelukkig voor Dindoa was het een sportieve wedstrijd zonder veel overtredingen en konden de herstellende spelers lekker weer in het spel komen. Voor het publiek was de wedstrijd leuk, maar niet zo spannend omdat Nova eigenlijk helemaal geen weerstand kon bieden.

Meedraaien voor kampioenschap

Daar waar Saskia Lieman bij aanvang twee maal scoorde, sloot zij de eerste helft ook af met twee doelpunten in de laatste minuut; ruststand 19 – 7. De tweede helft was een kopie van de eerste helft; Dindoa bepaalde het spel en Nova hobbelde er achter aan. Door deze overwinning blijft Dindoa nog wel meedraaien voor het kampioenschap in de eerste klasse. Door de voorjaarsvakantie is er de komende twee weken geen competitie meer en moet Dindoa op 7 maart uitspelen tegen de nummer 1; KVA uit Amstelveen. Daarna komt de andere concurrent, Achilles en op 28 maart sluit Dindoa het zaalseizoen af tegen Antilopen. Dat zijn allemaal nog wel stevige tegenstanders dus Dindoa zal vol aan de bak moeten om het kampioenschap te behalen.