Technische Commissie kiest andere koers

ERMELO - De twee assistent-trainers Jaap de Vries en John Dooijewaard van DVS'33 Ermelo krijgen na dit seizoen geen nieuw contract bij de club. Beide trainers begonnen het seizoen als assistent-trainers van de inmiddels opgestapte Richard Plug. De mannen namen de eindverantwoordelijkheid toen trainer Richard Plug eind vorig jaar opstapte. Vervolgens kwam interim-trainer Simon Ouaali waardoor De Vries en Dooijewaard weer assistent-trainers.

Jaap de Vries is enorm teleurgesteld dat het doek na één seizoen alweer valt. ,,De afgelopen maanden waren door randzaken niet altijd even gemakkelijk, maar we hebben als team ontzettend hard gewerkt om er het beste van te maken. Ik heb daar nog altijd heel erg veel plezier in en was daar graag nog mee doorgegaan." Toch kwam de boodschap niet geheel onverwachts. ,,Ik snap ook dat de Technische Commissie met de komst van een nieuwe trainer voor dit soort keuzes komt te staan. Ik had al begrepen dat de nieuwe TC een andere invulling wilde geven aan de staf bij de aanstelling van de nieuwe trainer voor volgend seizoen." De Vries heeft tijd nodig om goed na te denken over de toekomst, ook omdat er enkele andere clubs al interesse in hem hebben getoond. ,,Voor nu ligt de focus natuurlijk 100% op een succesvolle afronding van het lopende seizoen. We zitten in een lastige periode, maar zien ook voldoende aanknopingspunten om er nog een succesvol seizoen van te maken," aldus De Vries.

Verbonden met DVS'33

Ook voor John Dooijewaard is er geen verlenging. ,,Hier eindigt een periode van vier jaar bij DVS'33 in diverse functies. Het einde van een prachtig avontuur!"  Voor de Ermelose assistent-trainer was het een zeer leerzame tijd met hoogte-, maar helaas ook dieptepunten. ,,Het huidige seizoen is tot op heden nog niet geworden wat we er van hadden gehoopt, maar dergelijke randzaken horen ook bij voetbal. Dat heb je niet altijd in de hand." Dat de nieuwe TC met de komst van een nieuwe trainer kiest voor een frisse wind betreurt hij. ,,Niettemin heb ik er begrip voor. Persoonlijk voel ik me erg verbonden met deze mooie club en je weet nooit wat de toekomst gaat brengen. Het is mijn eer te na om nu bij de pakken neer te gaan zitten, dus we blijven onze hele ziel en zaligheid geven tot het eind van het seizoen." Ook Dooijewaard heeft tijd nodig om eens rustig na te denken waar zijn toekomst ligt. ,,Zeker is dat ik het ga missen."