Ermeloërs plaatsen zich voor tweede ronde KNVB-Beker

ERMELO - DVS’33 Ermelo heeft haar eerste wedstrijd die er toe deed, terecht met 3-1 gewonnen. De thuisploeg speelde het laatste kwart van de wedstrijd de spelers van vv Dongen uit Brabant volledig zoek. Stef Nijland was als dirigent bij alle DVS’33 doelpunten betrokken.

DVS’33 Ermelo had het knap lastig in de eerste helft tegen zondag derde divisionist vv Dongen. Het leek wel of de thuisploeg last had van podiumvrees want men kwam maar slecht tot kansen. Dongen hield het veld klein en stopte enorm veel energie in de wedstrijd. Gevaarlijk werden ze niet echt, op een bal op de kruising vlak voor rust na. DVS’33 had wel veel de bal, met name Christiaan van Hussen, maar het duurde net te lang allemaal. Tot de twintigste minuut Stef Nijland de bal onderschepte in een aanval van Dongen en razendsnel Benjamin Roemeon vrijspeelde die de op stoom gekomen Jeremy Jonker kon lanceren. Met machtige stappen ging het richting ‘vijandelijk’ doel waar hij Roemeon aanspeelde. Die slipte langs zijn verdediger en schoot in de verre hoek prachtig in: 1-0.

Beter veldspel

Even pakte DVS’33 de teugels in handen en kreeg het via de ongelukkig spelende Quincy Veenhof nog een prachtige kans. Net toen het publiek er eens goed voor ging zitten, ging keeper Daan Huiskamp de fout in. Hij verkeek zich op een terugspeelbal, maar leek het op de doellijn net te redden. De bal kwam echter voor de voeten van een Dongenspeler. Diens inzet keerde Huiskamp nog, maar de bal kwam perfect voor de voeten van Fatih Kamaci die dankbaar profiteerde: 1-1.

Krampverschijnselen

In eerste instantie veranderde het spelbeeld in de tweede helft niet. Met Abderrahim Loukili voor Veenhof bleven de Ermeloërs vooral voor het eigen strafschopgebied de bal rondspelen. Er veranderde pas echt veel na de eerste krampverschijnselen van de Dongenspelers. DVS’33 bleek fysiek verder dan de Brabanders en in het laatste kwartier regende het kansen. Nijland snoeihard op de paal, Abderrahim Loukili die tot twee keer over had moeten scoren; het was wachten op de voorsprong. Die kwam in de 77e minuut na een machtige voorzet van Nijland op Ali Akla. Op de borst speelde de laatste zich vrij en dankzij zijn doorzettingsvermogen kwam hij vrij voor de doelman en scoorde hij miraculeus 2-1. Hoewel Dongen twee lange spitsen inbracht, voelde DVS’33 zich met alle ruimte als een vis in het water. Nijland brak in blessuretijd met een splijtende pass de hele Dongen verdediging open en gunde invaller Maarten van Dijk een niet te missen kans. Van Dijk besloot het nog mooier te doen en liet Loukili het karwei afmaken.

Hoofdtoernooi

Een terechte overwinning. Maar zeker in de eerste driekwart liep het moeizaam en DVS’33 zal vaker tegen dergelijke ploegen komen te staan die de bal aan de Geelzwarten laten. Aan DVS-zijde waren Lars Dekker (rustig en positioneel erg sterk), en Nijland (je ziet hem elke week beter worden) de kandidaten voor man of the match. DVS’33 speelt de tweede ronde uit tegen DOVO in Veenendaal. Winnen de Ermeloërs die, dan komt de ploeg in het lucratieve hoofdtoernooi van de KNVB beker.