Berenjacht wordt jacht op Pietjes

ERMELO – Landelijk begint de Pietenjacht zich al uit te rollen. Een initiatief wat ooit begon als Berenjacht, met kinderen langs de huizen op zoek naar beren, is in deze Sinterklaastijd geëvolueerd naar Pietenjacht.

In oktober bedacht Dinanda Roozeboom uit ’t Harde de Sint- en Pietenjacht om het Sinterklaasfeest voor jonge kinderen toch een feestelijk tintje te geven. Je kunt het zien als een soort Berenjacht 2.0, aldus Roozeboom. Je hoeft er daarnaast weinig tijd in te steken, het is laagdrempelig en makkelijk uit te voeren. In Ermelo is Nicole Geerts-Wagenmakers een van de initiatiefnemers. ,,We kennen allemaal de Berenjacht nog wel aan het begin van de coronacrisis. Hoe leuk was dat? Met de kinders langs huizen, opzoek naar beren. Dit keer wordt het anders, we gaan nog steeds op jacht, maar nu niet op beren, maar op Pieten! Welk kind is nou niet gek op Pieten? Wat is bedoeling? Waar iedereen met berenjacht een knuffelbeer achter het raam plaatste, zodat de kinderen konden jagen, tekenen we nu een Piet op ons raam! Heel simpel, afbeelding uitprinten, op je raam plakken en overtrekken! Een Pietenknuffel of raamsticker mag natuurlijk ook! Hoe blij zullen de kinderen zijn dat ze weer op jacht mogen, op Pieten nog wel!

Overtreffen

Het idee van de Berenjacht kwam uit Australië en in maart werden er in het hele land grootse speurtochten gehouden. En enorm succes. Dat succes wil Geerts-Wagenmakers in Ermelo evenaren of misschien wel overtreffen. Geerts-Wagenmakers: ,,Er is dit jaar geen fysieke intocht voor die lieve kinderen, dus om ze toch in de Sinterklaasstemming te laten komen is dit natuurlijk een heel leuk alternatief! Dus; wie doet er mee?! Laat de jacht beginnen!’’ De jacht is in principe al geopend, maar er moet nog wel meer bekendheid aan komen, dus ook meer deelnemers die hun huis van Pieten willen voorzien. ,,Het zou leuk zijn om dit na de online intocht te starten, kunnen de kinderen toch lekker naar buiten en komen ze in de Sinterklaasstemming,’’ legt de initiatiefneemster uit. Uiteindelijk hoopt Geerts-Wagenmakers dat het hele dorp dit oppakt en dat de kinderen de hele Sinterklaasperiode Pietjes om zich heen zien en op jacht kunnen.’’