Samen met je Valentijn genieten van lekkere gerechten

ERMELO – Binnenkort is het weer 14 februari: Valentijnsdag. Ook in deze coronatijd gaat de Dag van de Liefde gewoon door. Maar door de beperkende maatregelen kan er veel niet. Uit eten gaan bijvoorbeeld. Daarom organiseren drie Ermelose ondernemers een Valentijn on Tour. Leuk voor de Valentijngeliefden, maar vooral ook een ondersteuning voor de deelnemende Ermelose horecabedrijven. 

Uit eten, een ontbijtje, lunch of diner is al jaren erg populair om een geliefde op deze dag te verrassen. Helaas kan dat dit jaar niet. Maar niet getreurd. Natalie Overkamp, Bert Onderweegs en Gert Hofsink hebben daar wat op bedacht: Valentijn on Tour, toch uit eten, maar dan in de auto. Hoe leuk is het om met je Valentijn een autorit te maken en onderweg bij de deelnemende, lokale horeca allerlei kleine gerechtjes aangeboden te krijgen. Een geheel coronaproof concept. ,,Deze romantische autorit brengt jou en je Valentijn langs mooie, romantische plekjes in de Ermelose omgeving,” vertelt Onderweegs. Denk daarbij aan Leuvenum, Staverden en Speuld. De route is ongeveer veertig kilometer lang. ,,Zo ben je anderhalf tot twee uur onderweg, even eruit,” vult Overkamp aan. De organisatoren hebben voor leuke binnenweggetjes gekozen, want het moet wel een beetje ontspannen en romantisch zijn. Onderweg komen de deelnemers langs verschillende restaurants waar men een gerechtje krijgt aangereikt door het open autoraam, want men mag immers de auto niet uit. ,,Het principe van een Drive Thru, eigenlijk,” zegt Onderweegs. ,,Uiteraard verklappen we nog niet wat er geserveerd gaat worden. Ga er maar van uit dat elk restaurant haar visitekaartje wil afgeven.”

Goodiebag

Valentijn on Tour is leuk voor de Valentijngeliefden, maar ook een gezellige middag voor vriend(inn)en. De achterliggende gedachte is om ook de lokale ondernemers te helpen. ,,We willen elkaar als ondernemers steunen en daarbij onze krachten bundelen,’’ vertelt Natalie Overkamp. ,,Dus zo kwamen we op het idee om een autorit uit te zetten langs verschillende Ermelose restaurants.’’ De deelnemers rijden langs tien locaties, die natuurlijk ieder hun beste gerechtjes willen laten proeven. ,,En die lekkere gerechtjes vullen we tussendoor aan met andere lekkere dingetjes zoals een wijntje en chocolade,’’ vult Bert Onderweegs aan. ,,Daarnaast krijgen de deelnemers een goed gevulde goodiebag mee met daarin kleine Valentijndingetjes, maar ook waarde- en kortingsbonnen van lokale ondernemers.’’ De tour gaat niet alleen langs de restaurants, maar ook langs enkele andere locaties.

Selfie

De Tour begint bij het Pauwenplein waar je een Valentijnselfie kunt maken en posten op Facebook met #ValentijnontourErmelo. Daarna rijdt je langs verschillende restaurants , onder andere Restaurant Bonaparte en De Zwarte Boer. Maar ook het nieuwe restaurant Pasto aan het Molenaarsplein geeft deze middag haar visitekaartje af. Ermelo’s eigen rookmeester Smokey Arjen, laat deze middag zijn vermaarde gerookte kippenrollade proeven. En wie nog nooit bij Brouwerij De Uddelaer op kasteel Staverden is geweest, krijgt nu de kans dit van dichtbij te bekijken. Vanuit de auto uiteraard. Olympisch hockeykampioen Jacques Brinkman serveert er zijn eigen koele Uddelaerbiertjes. Wie van autorijden, lekker eten, romantiek en verrassingen houdt, schrijft zich natuurlijk in voor deze Valentijn on Tour.

Kaarten

Valentijn on Tour vindt plaats op zondagmiddag 14 februari en deelname aan deze tour kost € 57,50 per persoon. Kaarten voor deze romantische tour zijn hier te bestellen. ,,En als het een succes wordt, hebben we ook al een nieuw evenement voor Moederdag: Moederdag on Tour,’’ lacht Gert Hofsink. ,,We hebben daar al weer leuke ideeën voor.’’