Met kinderen op zoek naar hartjes op ramen

ERMELO – Coronatijd is vervelend, maar eerlijk is eerlijk, het maakt mensen ook creatief. In ieder geval is dat het geval bij de Ermelose Nicole Geerts-Wagenmakers. Vorig jaar ontwikkelde ze de Berenjacht en daarna ontstond in november ook de Pietenjacht. Nu is er de hartjesjacht aan toegevoegd. 

Nicole Geerts is creatief, maar haar kinderen ook. De coronacrisis was nog maar net uitgebroken, de eerste lockdown was een feit toen zoon Stijn (5) besloot kaarten en cakejes te maken voor ouderen en mensen binnen de GGz. En dat werd een groot succes. Daarna kwam de berenjacht, op zoek naar pluchen knuffelberen in vensterbanken. Kinderen, maar zeker ook volwassenen namen de uitdaging aan om zoveel mogelijk beren te spotten. Toch lekker in de buitenlucht wandelen of fietsen, fijn om te doen terwijl het hele land gebukt gaat onder de COVID-19. Sinterklaasfeest naderde en toen bleek dat het geen ‘gewone’ Sinterklaasintocht zou worden, besloot Geerts-Wagenmakers een Pietenjacht op te zetten. Net zoals bij de berenjacht, op zoek naar Pietjes. ,,En nu Valentijn in aantocht is, gaan we met zijn allen op jacht naar hartjes. Hartjesjacht, liefdestocht, het gaat om heel veel positiviteit in deze gekke tijden! Wie wordt daar nou niet blij en gelukkig van? We toveren Ermelo om tot liefdesdorp, een hartjes regen.’’

Bewegen 

Waar iedereen met berenjacht een knuffelbeer achter het raam plaatste, zodat de kinderen konden jagen, bij de Pietenjacht pieten worden er nu hartjes op het raam geplakt. ,,Eigenlijk heel simpel,’’ vertelt Geerts. ,,Een hartafbeelding uitprinten en op je raam plakken, maar je kunt ook kleurstiften gebruiken om de hartjes te versieren. Wil je liever hartjes tekenen of hartjesknuffels achter je raam plaatsen? Ook goed.’’ De twee zoontjes van Nicole Geerts, Stijn (5) en Noud (2) gaven alvast het goede voorbeeld en maakten een paar harten (zie foto). Het doel van deze actie is volgens de enthousiaste medewerkster in de zorg en moeder om de kinderen lekker te laten bewegen. ,,Nu kinderen niet meer naar school of sport kunnen, is beweging des te belangrijker. Ieder kind houdt van speurtochten, dus trek er lekker met je kind op uit en maak er op spelenderwijs een hele leuke en fijne wandeling/speurtocht van.’’ Om er een competitie element in te stoppen, heeft Geerts een afstreepkaart gemaakt om de hartjes, die je tijdens de speurtocht tegenkomt, af te kunnen strepen of in te kunnen kleuren. Het document is te downloaden op Facebook in de groep: Hartjesjacht Ermelo.