Ieder jaargetijde een andere tuinbeleving

ERMELO/ REGIO - Zaterdag 24 april is de eerste in een reeks van de Drie Seizoenen Tuinenroute. In ieder jaargetijde is er een dag of dagen gepland waarop men diverse tuinen kan bezoeken.

Een van de deelnemers is Tuin Polhuis aan de Zeeweg 144 in Ermelo. De tuin (3500 m²) ligt grotendeels voor de boerderij, middenin het gazon ligt een grote vijver omringd door verschillende borders op kleur.

Wijngaard

Acht enthousiaste tuinliefhebbers hebben een nieuwe open tuinenroute georganiseerd. Er is een dag het voorjaar, de zomer en de herfst geselecteerd zodat men kennis kan maken met de verschillende seizoenen. Ieder seizoen heeft zijn eigen kleuren en planten die dan in volle glorie laten zien hoe mooi ze zijn. Ook Wijngaard Telgt doet weer mee. Deze wijngaard is in 2006 aangeplant en bestaat uit 3000 wijnstokken.
Een folder met alle deelnemende tuinen is gratis verkrijgbaar bij VVV Ermelo, er zijn vijf tuinen in Ermelo, twee tuinen in Harderwijk en een tuin in Putten te bezichtigen. Deze zijn open van 10.00-16.00 uur. De toegang tot de tuinen is gratis. In 2019  werd de Drie Seizoenen Open Tuinenroute georganiseerd. Het idee hierachter was dat de tuinen gedurende het seizoen enorm veranderen. www.seizoenentuinenroute.com