'Deze opzet smaakt naar meer'

ERMELO - Vandaag is de Week van de HME (Halve Marathon Ermelo) van start gegaan. Voorzitter Abel van Willigen gaf het startsein tijdens de Kidsrun op het voetbalveld van FC Horst. Meer dan 140 kinderen verschenen aan de start. Het startnummer op hun handpalm, spanning op de gezichtjes. En daarmee was er toch een beetje het gevoel van een klein sportevenement.

Overigens doen er ook nog een groot aantal scholen mee. Dit is georganiseerd door Interactie Sportbedrijf Ermelo. Zo zullen leerlingen van de Prins Bernhardschool, de Goede Herder, de Prins Willem Alexanderschool, de Klokbeker, Arendshorst en Beatrixschool tijdens schooltijd meedoen aan de loop. Ook Christelijk College Groevenbeek doet mee met een 5 kilometer Run. Van Willigen: ,,Dit wordt dus allemaal gedaan onder de vlag van de HME. Je ziet dat er naast ons digitale evenement er allemaal initiatieven ontstaan die wij een warm hart toedragen en die allemaal door de partijen zelf georganiseerd worden.” Zo lopen families, vrienden op hun eigen moment en op hun eigen locatie. Er wordt zelfs gelopen in Ghana.

Zo’n 2600 deelnemers hebben zich ingeschreven voor de Week van de HME. ,,Wie had dat gedacht,” zegt bestuurslid Dick van Leeuwen. ,,Dat is toch gaaf!” Beperkt door alle coronaregels is de organisatie op creatieve wijze gekomen tot een bredere opzet en dat lijkt aan te slaan. ,,We moeten natuurlijk nog plannen maken voor volgend jaar. Maar deze opzet met een afsluiting zoals we dat altijd deden, ligt voor de hand,” zegt Van Willigen. Zo kunnen lopers prestatiegericht aan de wedstrijd deelnemen en anderen kunnen deelnemen op de manier die het beste bij hen past. ,,Zeker is dat dit smaakt naar meer!” aldus een blije voorzitter.