Sportevenement krijgt groen licht

ERMELO - De knoop is doorgehakt en de Veluwse Trailrun kan (gelukkig) doorgaan. Er zijn 'geen' beperkingen voor deelnemers, het evenement wordt gezien als een 'doorstroom sportevenement'. Wel zullen toeschouwers/ bezoekers op het outdoor Trail-dorp geplaceerd worden (zitplaats) en moeten zij de 1,5m in acht nemen.

Niet alleen wij als organisatie maar ook de vele inschrijvers van de Veluwse Trailrun zijn hier blij mee! Uit het hele land komen lopers zaterdag 4 september naar Ermelo. De inschrijving heeft het maximaal aantal aan deelnemers bereikt en is ‘vol’ en gesloten. Daar zijn we als organisatie van de Veluwse Trailrun blij en verrast mee. We proberen ook in een zo’n duurzaam mogelijk evenement te investeren. Zo stimuleren we bijvoorbeeld om het parkeren, nabij start/ finish bij de Schaapskooi in het bos, zoveel mogelijk te beperken.

Duurzaam

De reden voor duurzaamheid is bijvoorbeeld dat de Veluwe momenteel flink onder de ‘stikstofuitstoot’ lijdt. Het gevolg is dat snelgroeiende planten, bij te hoge dosis stikstofneerslag, de overhand krijgen en kleinere planten verdrukken. Ook verzuurt de bodem en dat maakt weer dat er minder voedingsstoffen beschikbaar komen. Willen we van de natuur en onze sport blijven genieten dan proberen we als organisatie daar ons steentje in bij te dragen! Zo hebben we voldoende evenement-busssen vanaf NS-Ermelo naar de Schaapskooi ingezet en stimuleren we deelnemers/bezoekers om met het openbaar vervoer te komen. Veel van de deelnemende Trailrunners hebben hier al positief op gereageerd en komen met de trein en/of te parkeren in de nabijheid van NS-Ermelo. Zo besparen we toch zo’n 50.000 gereden autokilometers.