'Actualiteit komt heel dichtbij'

ERMELO – ,,De actualiteit komt momenteel wel heel dichtbij," zegt museumdirecteur Germa Greving. De expositie Vrijheid! Blijheid! verhaalt namelijk over verschillende gezinnen die op de vlucht zijn geslagen. De activiteiten in Het Pakhuis zetten bezoekers aan het denken: wat betekent vrijheid voor mij en hoe ver ben ik bereid te gaan?

Op woensdag 1 september stappen bezoekers in de voetsporen van een jong Syrisch gezin dat op de vlucht slaat. Ze maken een lange reis van Syrië naar Nederland. Met een rugzak vol spullen gaan bezoekers op pad en proberen ze zich tijdens de route te verplaatsen in Sidar, Nevan of Alia. Je moet keuzes maken welke spullen je belangrijk vindt om te houden en welke je kan missen. Wat heb jij nodig om je vrij te blijven voelen?

Ik protesteer!

Wanneer je boos bent, kom je soms in opstand, bijvoorbeeld omdat je je telefoon moet wegleggen of omdat je je bord moet leegeten. In het museum kan je leren protesteren: met een protestbord of een protestbrief laat je zien dat je het ergens niet mee eens bent. In het museum ontdek je op donderdag 2 september tussen 10:30-16:30 verschillende onderwerpen waar je tegen in protest kan komen, en ook hoe je dat goed aan anderen kan laten zien. Aan het eind van het bezoek gaan bezoekers naar huis met een eigen protestbutton. Kijk voor meer informatie over toegangsprijzen, programma en openingstijden op: www.hetpakhuisermelo.nl