Feestelijke opening de Fabriek

ERMELO - Op zaterdag 11 september is het Open Monumentendag. Landelijk openen duizenden monumenten gratis hun deuren voor het publiek. Onder de slogan ‘Mijn monument is jouw monument’ wil de organisatie samen met de meer dan 300 lokale comités een zo breed mogelijk publiek kennis laten maken met het bijzondere Nederlands cultureel erfgoed.

Het Open Monumentendag comité in Ermelo richt zich met een fietstocht op gebouwen ontworpen door architect Johan Kortlang. Ook zal op deze dag de Fabriek, het nieuwe onderkomen van de Oudheidkundige Vereniging Ermeloo, feestelijk geopend worden. Daarnaast is er bij Gert Staal, in de Hof van Minemeu, een foto expositie. Het gehele programma is gratis af te halen bij de VVV Ermelo.

Perspectieven

Dit jaar wil de landelijke organisatie Open Monumentendag extra stappen zetten op het gebied van inclusie. Dit gebeurt onder meer door specifieke monumenten open te stellen of ruimte te bieden aan ‘andere’ perspectieven die onherroepelijk verbonden zijn aan een monument of plek. Naar verwachting zullen ruim 5.000 monumenten hun deuren openen. www.openmonumentendag.nl