Training onder leiding van Iris van Aurich

ERMELO - Op donderdag 16 september om 19:30 uur start de KNZB Borstcrawlcursus weer bij zwembad Calluna. Deze cursus is geschikt voor beginners en/of gevorderden. Deelnemers krijgen 12 weken lang les van Iris van Aurich, een ervaren en deskundige KNZB trainer.

Mensen met een goede conditie, die nog moeite hebben met de borstcrawltechniek kunnen met een trainer aan de slag. ,,Bij de meeste mensen kost de borstcrawl in het begin veel energie. Als je zwemslag onvoldoende is, moet je het vooral van je kracht hebben. Naarmate je techniek beter wordt, glij je als het ware door het water en kost het steeds minder energie," zegt Iris van Aurich, KNZB trainer.

Conditie

Tijdens de borstcrawlcursus gaan de deelnemers aan de slag met de vijf basiselementen: de ligging, de beenslag, de armslag, je ademhaling en een combinatie van alles. Naast de zwemslag wordt er ook flink gewerkt aan de conditie. De borstcrawlcursus is ook ideaal ter voorbereiding op een (open water) wedstrijd of een triathlon. www.mijnzwemcoach.nl