Veel animo voor sportief evenement

ERMELO - Onder bijzonder gunstige weersomstandigheden kwamen zaterdag ruim 1.500 Trail-Runners/Walkers naar Ermelo. Ze kwamen werkelijk uit het gehele land. Van de wadden tot aan Maastricht. Dat er veel animo voor het evenement was bleek wel dat ruim een maand voor sluiting het maximaal aantal aan deelnemers was bereikt.

Afgelopen zaterdag kon eindelijk de Veluwse NERO Trailrun doorgaan. Als een 'doorstroom sportevenement' waren er geen corona-beperkingen voor de deelnemers. Wel moesten toeschouwers/bezoekers op het outdoor Trail-dorp geplaceerd worden (zitplaats) en de 1,5m in acht nemen. Doordat de Veluwse Trailrun zich wil identificeren als ‘groene Trailrun’ was naar de deelnemers geadviseerd zoveel mogelijk met het openbaar vervoer te komen. Vanaf NS-Ermelo kon men dan gratis gebruik maken van de milieuvriendelijke (biodiesel) pendelbussen. In 2019 kwam maar liefs 75% met de pendelbus naar de schaapskooi. Door het ruime startprogramma verliep de pendeldienst op een vlotte manier.

Trailrun-dorp

In het ruim opgezette Trailrun-dorp was van alles voorzien, Trail-Runners/Walkers konden er de tas bij de garderobe onderbrengen, stond er een groot picknickterras met midden onder een strechtent met pianist, en ruime catering. Ook was er voor de ‘diehards’ een mogelijkheid om met koud water te douchen alvorens naar huis te vertrekken. Na de start ,door de hoofdsponsor Nero de Boer van ‘Nero Barbershop’, begonnen de lopers aan hun mooie Trailrun. Bij Trailrun is de gemoedelijke sfeer, beleving van de sport en het genieten van de natuur belangrijker dan de prestatie op zich. Een Ieder die over de finish komt is een winnaar en kreeg daar een mooie medaille met een 0.0 biertje.

Goede doel

Het Goede Doel van de Veluwse Trailrun was het voor het onderhoud van de Schaapskooi. De directeur van de Schaapskooi was ook blij verrast toen ze de het bedrag van € 2.013 op de cheque zag staan. Zeer tevreden en voldaan kijkt Gerard Peek terug op een prachtige sportieve dag terug. Vooral de samenwerking en de inzet van de sponsoren/partners, het bestuur en de vele vrijwilligers van de Schaapskooi is als zeer positief en enthousiast ervaren. Voor de gemeente Ermelo is de Veluwse NERO Trailrun meer dan een visitekaartje naar natuur en sport.