Boerenerven staan centraal tijdens Open Monumentendag

ERMELO – Aanstaande zaterdag, tijdens Open Monumentendag, houdt Gert Staal weer een foto-expositie. ,,Het is al zo’n zeven jaar geleden dat we een grote expositie hebben gehouden,” vertelt Staal. Hij is blij dat hij De Hof van Minemeu weer kan openen.

De fotoverzamelaar heeft in de gloednieuwe schuur een complete expositie ingericht met historische foto’s van boerenerven. Staal hoopt op ontmoetingen. ,,Het is mooi dat we elkaar weer kunnen ontmoeten en verhalen van toen kunnen vertellen.” De prachtig ingerichte schuur helpt daarbij want het staat vol met oude huisraad. Ieder voorwerp heeft een verhaal. ,,En m’n schuur heeft zelfs een bestemming museum,” vertelt Staal trots. Bezoekers kijken hun ogen uit.
Ook de foto’s leveren mooie verhalen op. ,,Dit is het huis van mijn voorouders.” Wie met Staal in de familiegeschiedenis duikt, moet wel de tijd nemen. Hij raakt er niet over uitgepraat. Dat maakt het ook bijzonder. Blikvanger is ook de originele boerenheerd die hij heeft gerealiseerd, geheel in de ‘tijd van toen’. ,,Ik hoop dat veel mensen zaterdag even een kijkje komen nemen!” De Hof van Minemeu is geopend van 10 tot 17 uur. Het adres is Telgterweg 224 Ermelo.