'Alles lijkt goed te komen!'

ERMELO - Terwijl iedereen nog geniet van het nazomerse weer, wordt er hard gewerkt aan een winters feest. Niets kan de komst van IJs in Ermelo meer in de weg staan. ,,Alles lijkt dit jaar goed te komen!” zegt een zeer enthousiaste voorzitter Jan Carel Schepenaar. De ijsbaan op ’t Weitje wordt geopend met een sponsoravond op 1 december.

Een aantal sponsoren heeft zich al aangemeld. ,,Maar we hebben natuurlijk nog sponsoren nodig,” vult penningmeester Monique Bos aan. Zo’n mooi evenement als IJs in Ermelo kan natuurlijk ook niet zonder de inzet van enthousiaste vrijwilligers. Daarom is er op donderdag 28 oktober van 19.00 tot 21.00 uur een inschrijfavond in Museum Het Pakhuis.

Maatschappelijk evenement

Het is het meest maatschappelijke evenement van Ermelo. ,,We bieden net als vorig jaar mensen met een beperking de mogelijkheid om te komen schaatsen,” legt de voorzitter uit. De ijsbaan blijft even groot als in 2019. ,,Natuurlijk hebben we ervaring opgedaan en zijn er leerpuntjes. Maar grote veranderingen zijn er niet. We maken er weer een groot feest van.” De organisatie heeft wat aanpassingen in de routing, een en ander wordt wat gestroomlijnder. Schepenaar: ,,We hebben natuurlijk weer een ijsbaan die 's morgens, 's middags en 's avonds open is. Dan heb je heel veel mensen nodig." Handjes uit de mouwen dus.

100%

Het lijkt nog ver weg, maar de herfst is inmiddels in aantocht. Nog even en dan komt Sinterklaas. ,,We hebben natuurlijk geen grip op eventuele coronamaatregelen, maar buiten dat gaan we er 100% voor!” Het team, bestaande uit fanatieke ondernemers, staat weer in de startblokken. En ze begeven zich zeker niet op glad ijs. ,,Het wordt weer een fantastische winter, een feest waar je bij wil zijn,” aldus Schepenaar. De ijsbaan is geopend tot 8 januari 2022. www.ijsinermelo.nl