Organisaties bundelen krachten in de buurt

ERMELO - Morgen is het officieel Burendag, een dag waarop de buurt gezellig samenkomt en waarbij veel mensen iets goeds doen voor elkaar en voor de buurt. Vandaag werd daar alvast een start mee gemaakt op het plein voor de Westerkerk in Ermelo. Daar bundelden verschillende organisaties hun krachten. Er was gratis koffie en thee met zelf gebakken taart.

In samenwerking met Inloophuis de Parasol, die onlangs verhuisde naar de Westerkerk, werden er verschillende activiteiten georganiseerd. Op het Kerkplein stonden verschillende marktkraampjes met tal van producten. Ook de stichting Bloemenhof van ’s Heerenloo, Stichting CSA Trust en Stichting Materra waren er vertegenwoordigd. De eerste activiteit begon op vrijdagochtend en dat was een theepot maken om een glazen theeglas heen. Daarvoor moest men zich vooraf voor opgeven. In de ochtend was het nog redelijk rustig, maar een aantal mensen waren al druk bezig om een theeglas te versieren. De bezoekers hadden het erg naar hun zin, er werd druk met elkaar gepraat en taart gegeten.

Vanmiddag wordt de dag feestelijk afgesloten met een Poffertjes Party. Inwoners van Ermelo West zijn van harte welkom om poffertjes te komen eten. Aanmelden is wel gewenst.