Alfrédo binnenkort bij Sterren op het Doek

ERMELO – Een ‘masterpiece’ op de oprit en schildersezels bij het zwembad in de tuin, niet een alledaags gebeuren. Vandaag en morgen organiseren de Stichting Ermelo’s Kunstcollectief en het Dwaallicht Festival van 12.00 tot 17.00 uur in Ermelo een Kunst en Muziek in de Tuinen route.

Aan de Beatrixlaan 4 is het een drukte van belang. Kunstenaars Alfrédo Doornkamp en Ria Huibers hebben op deze locatie hun werk tentoongesteld. Huibers heeft met name schilderijen geïnspireerd door de natuur. Doornkamp heeft een selectie gemaakt met vooral werk dat te zien was in het tv-programma Project Rembrandt.

Project Rembrandt

Doornkamp, die opgroeide in Suriname, kreeg vorig jaar landelijke bekendheid doordat hij deelnam aan het populaire tv-programma. Uit maar liefst 900 aanmeldingen wist hij door te dringen tot de finale. In diezelfde tijd werd ook zoontje Riff geboren. Met zoonlief op de arm ontvangt hij vandaag de bezoekers in de tuin. ,,Het is leuk om zoveel mensen te ontmoeten,” vertelt Doornkamp, die voor het eerst meedoet met deze kustroute. ,,En veel mensen herkennen de werken die ik tijdens de tv-serie maakte.” Doornkamp is inmiddels gewend aan de camera’s. ,,Eind oktober doe ik mee aan het programma Sterren op het Doek van Omroep Max,” vertelt hij. Welke bekende Nederlander hij gaat portretteren mag hij nog niet zeggen. Wel dat hij meedoet aan de uitzending op zaterdag 30 oktober.

Tuinen

Ook op zondag 26 september zijn de exposities in twaalf tuinen te zien. In het totaal doen er 19 lokale kunstenaars aan mee. Klik hier voor meer informatie: Kunst en Muziek in de Tuinen.