Team Pauwenrunners in Landgraaf van start

ERMELO - Aanstaande zaterdag vertrekt Team 93, de Pauwenrunners/ Polskamp, in alle vroegte naar Landgraaf om deel te nemen aan de 30e Roparun. Eén van de deelnemers in dit team is Wim Meijers. ,,Een mooie uitdaging,” vertelt de Ermelose ondernemer. Hij heeft een speciaal ‘gouden’ sponsorshirt, een shirt met een verhaal. ,,Op mijn mouw staat de naam van Judith van Broekhoven. Zij was lid van Loopgroep Visie, maar is helaas in 2018 overleden aan kanker. Voor haar en voor velen anderen loop ik de Roparun en zal ik het shirt met trots dragen.”

Meijers schuwt uitdagingen niet. Toch is deelname aan de Roparun voor de sportieve ondernemer bijzonder. ,,Je loopt in estafettevorm. Niet de afstand is een uitdaging, maar wel de afwisseling en de dynamiek in de groep.” Door de hele pandemie is ook de Roparun dit jaar in een aangepaste vorm. Waar de deelnemers normaal gesproken vanuit Parijs of Hamburg naar Rotterdam lopen, lopen zij dit jaar van Landgraaf terug naar Landgraaf. Een route van 304km die afgelegd wordt door 186 teams.

Speciale editie

Meijers: ,,Het wordt een speciale editie voor teamcaptain Paula Benders. Voor haar is het de tiende keer dat ze meedoet.” Voor Team 93 is het de 9e keer dat zij aan de start staat. De teams willen allemaal samen zoveel mogelijk geld ophalen voor de palliatieve zorg om het leven van kankerpatiënten wat te veraangenamen. Het motto van de Roparun is dan ook: ‘Leve toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven’. De Roparun heeft al vele goede doelen gesteund waarbij bijvoorbeeld een koppelbed in het Hospice in Harderwijk. Ook Wim Meijers kent de verhalen van mensen. ,,Persoonlijke verhalen, mensen die vechten tegen de ziekte, maar ook mensen die er niet meer zijn. Het raakt je en dat maakt zo'n Roparun ook speciaal."

Nieuwkomers

Naast Wim Meijers heeft het Ermelose team nog drie nieuwkomers. Dat zijn Myrthe Stokkentre, Jan van de Linde en Wiert Omta. In totaal heeft Team 93 op dit moment meer dan 12.500 euro opgehaald door vrienden, familie en bedrijven. www.roparun.nl - team 93 Pauwenrunners/Polskamp