Rondleiding KNNV

ERMELO - De één is gespikkeld, de ander is gestreept, van de één wordt men ziek, de ander is juist erg gezond. Mensen die meer over paddenstoelen te weten willen komen, kunnen op 18, 21, 25 of 28 oktober naar de bossen van Ermelo komen, dan zal een deskundige gids van de KNNV de belangstellenden er meer over vertellen.

Vanaf 9.45 uur is het verzamelen bij Bezoekerscentrum Staverden aan de Staverdenseweg. Daar wordt men welkom geheten door een gids van de KNNV (Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging). De gids neemt de deelnemers vervolgens mee door de prachtige natuur rond Staverden waar zij hun kennis op het gebied van paddenstoelen en andere natuurlijke verschijnselen graag delen. De wandeling begint om 10.00 uur en duurt ongeveer twee uur. Na afloop keert men weer terug naar het Bezoekerscentrum.

Reserveren

Het gebied Staverden is in bezit van Het Geldersch Landschap en het is vooral bekend door het nabijgelegen Kasteel Staverden. De natuur rond Staverden is rijk aan flora en fauna. Reserveren is verplicht via VVV Ermelo, tel. 0341-552200. Deelname aan de wandeling bedraagt slechts 3 euro per persoon.