Logopediste Christl Wassenaar-Dam geeft informatie

ERMELO – Er kan gelukkig weer Alzheimer Café in De Baanveger worden gehouden. Donderdag 4 november is het thema Communicatie en dementie. Logopediste Christl Wassenaar-Dam zal hier over vertellen.

Christl Wassenaar-Dam is logopediste binnen de Zorggroep Noordwest-Veluwe en is gespecialiseerd in afasie en de ziekte van Parkinson. Mensen met dementie krijgen vaak steeds meer moeite met de communicatie. Het begrijpen en spreken van taal wordt moeilijker en de taal wordt leger, waardoor men minder inhoudsvolle gesprekken kan voeren. Wanneer je betekenisvol kunt blijven communiceren, helpt dat om elkaar beter te begrijpen. Als je elkaars taal niet meer spreekt, ontstaan er misverstanden, die een relatie onder druk kunnen zetten. Wanneer je je niet begrepen voelt, kan dat een gevoel van onveiligheid veroorzaken, wat vervolgens weer van invloed kan zijn op het gedrag van de demente medemens. Het is daarom belangrijk om vanuit onze eigen mogelijkheden aansluiting te blijven zoeken. Vanuit haar vak logopedie neemt Christl ons mee in wat dementie met communicatie doet en heeft zij tips voor hoe je toch met elkaar in gesprek kunt blijven.

Café

Het Alzheimer Café is een trefpunt voor mensen met dementie, hun naasten en belangstellenden. Elke maand kunnen bezoekers in alle openheid met elkaar praten over een leven met dementie onder leiding van een deskundige gespreksleider. Alzheimer Café Ermelo wordt iedere eerste donderdag van de maand gehouden in De Baanveger, IJsbaanweg 45. Het programma begint om 19.30 uur en eindigt rond 21.00 uur. De zaal is om 19.00 uur open. Voor meer informatie kunt u terecht bij Gerrit Ekkel via 06-10490467 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.