Aanmeldingen liepen storm

ERMELO - Vandaag werden om klokslag 10:30 uur 4 éénpersoons zeilbootjes te water gelaten in zwembad Calluna door Optimist on Tour. Alleen dat al was een spektakel om te zien.

,,Dat de inschrijvingen zo storm liepen hebben wij bij Optimist on Tour niet eerder meegemaakt. Het kan bijna niet anders dan dat ze hier in Ermelo gek zijn op water en zwemmen," zegt Zoi Alblas die namens het Watersportverbond kinderen wil enthousiasmeren voor de watersport. ,,Wat mooi dat dit gratis wordt aangeboden, dat wordt nergens anders gedaan."

Buurtsportfestijn

Alsof één denderende activiteit niet voldoende is, deed Interactie er nog eens een schepje bovenop. Ruim 350 kinderen tussen de 6 en 18 jaar schreven zich in voor het Buurtsportfestijn, dat tegelijkertijd plaatsvond. De conditie en bewegingsvaardigheden van de kinderen zijn flink op de proef gesteld tijdens een potje lasergamen en daarna freerunnen. ,,De gemeente en Interactie vinden het super belangrijk dat kinderen (meer) bewegen en daar plezier aan beleven,” zegt Marjo de Groot, manager sport, Interactie Sportbedrijf. ,,We zijn dan ook blij met alle enthousiaste reacties van de kinderen en hun ouders. Onze missie is wederom geslaagd."